torstai 9. heinäkuuta 2015

Kuis meillä menee??

Kuulumisia meidän perheen "yhteistyösopimuksen" tiimoilta!
Mistä kaikki sai alkunsa? Voi lukea hätähuutoni täältä <3 ja mitä yhdessä sovittiin perhepalaverin tuloksena täältä <3.

Ja kiitos kysymästä :D Meillä menee oikeastaan jopa hyvin! 
Lapset on oikeesti nyt ymmärtäneet että heillä on myös vastuu kodin viihtyisyydestä.
Mutta onhan tää aikamoista jatkuvaa muistuttelua.. 
Ero entiseen on lähinnä siinä, että kun aiemmassa elämässä pyysin lapsia vaikkapa viemään kengät oikealle paikalle tai viemään pyykit pyykkikoriin, niin vastauksena oli "joojoo" ja tuloksena ei mitään! Lopulta aina mamsu kipitteli ympäri kämppää keräillen kenkiä, vaatteita, reppuja yms yms.. 
Nykyään kun muistutan /kehotan lapsia hoitamaan omat tehtävänsä tai siivoamaan jälkensä niin näin myös tapahtuu. JOTAIN ON MENNYT PERILLE <3 Ihanaa <3 :D

Näin hymyillään "voittaja"-fiiliksillä :D
Viime lauantaina oli myös ensimmäinen yhteinen siivouspäivä, ja varsinkin isot lapset ottivat jobinsa reippaasti, siivosivat jopa vaatekaappinsa! 
8-vuotiaalla oli lievää vastavirtaa siivoilujen kanssa ja lopulta sitten heitti hanskat totaalisesti tiskiin. Viikkoraha jäi sitten tietysti saamatta. Harmihan siitä tuli, mutta pakko oli pitää kiinni sovitusta. 
Asiasta ollaan nyt juteltu poitsun kanssa ja luvattu enemmän tukea ja ohjausta siivoamisen opetteluun :) 
Uskon että ens kerralla sujuu jo paremmin pikkustenkin osalta.

On kyllä ihana tunne mennä yläkertaan ja kurkata lasten huoneisiin kun näkee oikeasti viihtyisät huoneet. Eikä pelkkää kaaosta joka nurkassa. Tästä muutoksesta on nyt pidettävä kiinni. Tiedän että mun lapsista on siihen jos vaan me vanhemmat jaksetaan ja muistetaan tsempata.


Omassa huoneessa  on kivempi hääräillä kun löytää tavaransa, eikä kompastu niihin :D 
Eli pallo on nyt meillä :D

"Ei enää niin lääväsiä"-terkkuja 
Nadja


12 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että alkaa toimimaan!
  Meillä on 8-vuotiaalla semmonen kausi menossa, että heittää saman tien hanskat tiskiin ja tämä on alkanut vasta kesällä. mikään sopimus ei enää pidäkään. Hmph!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu kans että 8-vuotiaana oleminen on välillä hiukan haastavaa :D
   Uskon että just tämän keskimmäisen herran kanssa tässä joudutaan eniten takuta.. innostuu kyllä tekemään ja auttamaan mutta pienikin ryppy matkalla saa fiilikset ihan matalaksi.
   Voi toki olla että jännittikin jollain tapaa tuota siivoustouhua ja sen takia meni plörinäksi.. Mee ja tiedä :D Ens kertaa ootellessa <3 :)

   Poista
 2. Mukava kuulla, että asiat ovat lähteneet sujumaan. Meillä ollaan samantapaisessa vaiheessa ja täytyy sanoa, että jotain on meilläkin tapahtunut. Ainakin suurimmaksi osaksi päätyvät nyt pyykit koriin eikä sängyn alle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oon niin tyytyväinen :)
   Ja babysteps forward :D Kaikki edistys on plussaa <3 :)

   Tsemiä teillekkin!! :)

   Poista
 3. Kiva juttu että on lähtenyt sujumaan. :) Kyllä se on vaan mukavempaa kaikille kun jokainen tekee oman osansa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hienoa nähdä kuinka oikein haluavat tehdä mitä on sovittu, ja saavat vielä viikkorahaa.
   Kunhan tämä yksi herrakin saatais vielä kunnolla mukaan :)

   Poista
 4. Wau, onpa hienoa lukea kuinka kivasti teillä sujuu. Meillä lapset osallistuvat siivoamiseen joka viikko, he hoitavat imuroimisen. Keräävät siivoamisella peliaikaa itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä lasten kanssa pitää joku porkkana olla! Tuo peliaika-systeemi kuullosti myös kätsyltä :) Vois tehota meidän vastarannankiiskiin :D
   Kiitti vinkistä :)

   Poista
 5. Apua, tää on meilläkin joskus edessä! Mä olen yrittänyt jo nyt vähän opettaa Pihvä leikkien siivoamiseen, eli että leluja kerättäisiin illalla yhdessä koriin, mutta toistaiseksi kaveri on pitänyt sitä vain leikkinä. Minä laitan koriin, hän ottaa pois. Olisko vinkkejä, vai oonko mä vaan aivan liian ajoissa tän asian kanssa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana oot <3 :D
   Kyllähän pikku-taaperolle voi jo alkaa opettamaan just leikin varjolla. Ja pikkuhiljaa kun taidot karttuu niin antaa itse viedä ruokailun jälkeen astiat tiskipöydälle, laittaa kengät kenkätelineeseen yms :)

   Mun onki nyt hyvä antaa vinkkejä kun oon näin kantapään kautta tämänkin asian "kahlannut" :D mutta jälkiviisaus on aina parasta viisautta ;) haha :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3