torstai 11. helmikuuta 2016

Napa Näpäsäkäksi: Napasen päivän ruokakalenteri + huippuvinkki lounaaksi ja päivälliseksi!

Heisveis! Napasen tie näpsäkäksi on tasaisen tappava ja sopivalla temmolla etenevä. Jos mietin muutama viikko takaperin mun ruokavaliota niin ei voi muuta sanoa kuin että lähes kaikki on mennyt uusiksi. Ja hyvä niin.

Tällä hetkellä mun päivän ruokakalenteri sisältää:
aamuisin: rahka + marjat +  kaurahiutaleita, tai puuro + marjat
lounas: vähärasvaista lihaa/kanaa ja kasviksia tai salaatti + mahd ripasu esim thai chili-sååssia (ainam) tai kermaviilisååssia
välipala: smoothie, paljon eri variaatioita on tullut kokeiltua, kaikki ihan huippuja <3
päivällinen: kuin lounas, mutta lisään esim perunan tai pastaa mukaan
iltapala: kuin aamupala, tai smoothie ja vaikkapa yksi ruisleipäviipale

Myönnän että aina tämä kalenteri ei näytä prikuulleen tältä, mutta aikalailla koitan pitäytyä!
Puntarilla en ole käynyt... Koska haluan päästä vaa'an tuijottamisesta eroon. Parhaimmillaan oon rampannut siinä jopa useita kertoja päivässä ja siinä nyt ei suurta järkeä ole mielestäni. Annan oman fiiliksen, peilikuvan ja vanhojen vaatteiden kertoa mulle missä mennään. Ja tällä hetkellä mennään siinä vaiheessa että farkkuja päälle pukiessani ei tarvitse enää käyttää väkivaltaa :D Suunta on siis oikea ja toivottu. Näpsäkkyys on siis askeleen lähempänä, JES!

Kokeilin muutes tänään valmistaa lounaaksi Gazpacho-keittoa. Valmistin keiton Norudemun ohjeen mukaan ja oli muutes kivan ja erilaisen makuista! Gazpacho valmistuu kätevästi blenderissä ilman kypsennystä ja siihen tulee:
(öbaut) Kolme isoa tomaattia, pieni paprika tai puolet isosta suippopaprikasta, puolikas sipuli, 15-20cm kurkkua, kaksi valkosipulin kynttä, punaviinietikkaa, öljyä ja suolaa + esim. cayannea (multa puuttui punaviinietikka ja olis varmasti kruunannut makunautinnon!) lisäsin myös pinaattia, siksi väri ei ole niin punainen kuin ois perinteisemmin :)






Päivälliseksi valmistin helppoja jauhelihapihvejä:
n. 600g naudanjauhelihaa + gazpachon loput (n2,5dl) + suolaa. Uunissa n. 15min. 
Ihan perfectejä pihvejä tuli! Oikein mehukkaita, maistuvia ja lihaisia :D
Pihvien kanssa paistoin eilisiä porkkanoita ja lisäksi paprikaa, kurkkua + tujaus kevyt creme fraichea 
Nam <3 


Ja hei muutes se jumppavideo mitä oon lupaillut.. Asiaa tarkemmin syynättyäni päätin olla julkaisematta mitään jumppailuun liittyvää :D :D Kurkkaapa video, miksi näin :D hihii <3



Ihanaa lähetsyvää viikonloppua kaikille <3 Ja ollaan terveellisiä :D <3
ps. täältä <3 voit katsoa kaikki "Napa Näpsäkäksi"-postaukset

Terkkuja
Nadja

27 kommenttia:

  1. Gazpacho-keitto on niin hyvää :D Se oli osa myös meidän raakaruoka-menuuta tuossa viikko sitten kun kokkailimme siskojeni kanssa. Äää, Tuksun jumppavideo.. Okei, ehkä on ihan hyvä että jätetään nämä jumppavideoiden tekemiset ammattilaisille <3

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa just perfektiltä :D Ootko muuten kokeillut vehnänleseitä? (esim rahkaan) Ne on kans hyviä, täyttäviä ja sulavia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole muutes kokeillut! Pitäis kunnostautua tässä asiassa :) kiitti vinkistä <3

      Poista
  3. Ps. Käsittämättömän huonoja ainakin Tuksun tanssi videot siihen nähden, että pitää itseään kuitenkin ammatti tanssijana. Ehkä sekin vaatii taitoa, että pystyy vetää niin huonosti ;D

    VastaaPoista
  4. Ai kamala ne tuksun videot. Ei saisi nauraa mutta eikai muutakaan voi :'D
    Ja hyvältä kuulostaa sun jumppailut ja syömiset ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhii :D Hyväntahtoisesti saa mun mielestä nauraa <3 :D Ja kiitos :)

      Poista
  5. Ei hitsi mä repesin sun videolle :D:D

    VastaaPoista
  6. Vitsit, sulla on mun ruokalista :D ;) Tuo keitto om varmaan ihanaa!! Nam pakko koklata joku päivä! Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samalla asialla siis ollaan :D
      Ja on ihanan raikasta + hyvää! Ihanaa viikonloppua <3

      Poista
  7. Voi kun mun alkoi tekemään mieli jahelihapihvejä ;) Detoxilla oltu liian kauan. Toi video oli hauska... pitäisköhän tätienkin tehdä jumppavideo ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, oot niin reipas! siis tuon Detoxin kanssa :) Mut etköhän pian niitä piffejäkin saa jo maistella :)
      Ja hei tätien pitäisi todellakin tehdä jumppavideo :D Mä oon välillä ihan kateellinen kun teillä on toisenne tukena <3 Ja varmasti sikahauskaa myös! Mä vaan täälä yksin häärin :D

      Poista
  8. Hellou Nadja:)
    Mä oon tääl sun blogissa nyt pyöriny tunnin, vähän toista:)), ja arvaatko kuin hyvälle tuulelle tulin ;))
    Mulla kun sellanen vähän "huono tapa" etten päivittäin käy tsekkailee blogeja, vaik luen hirveesti niitä, melkein kokoajan, ainakin siltä tuntuu :))..niin, luen sit aina yhtä blogia sivutolkulla, kun ns. jymähdän kiinni :))..ni, mitä siit seuraa..mä oon aina jälkijunassa :))..ymmärräthän?
    ja ihan hirvee duuni, muuten laittaa noita kaikkia juttuja, joita oon omaan blogiini asennellu Shock, oikeesti, aikaa meni ihan tolkuttomasti, jokaisella omat kikkansa ja metkunsa, ja lontooks, ni välil kääntäjän kautta joutu laittaa niitä..huh..huh..mut kivaa kuitenki, mä niin rakastan bloggailuu, ja lukee ihmisten tarinoita milloin mistäkin aiheesta , välillä vähän rankkojakin juttuja, matkakertomuksia..sit tietty kaikkee kuntoiluun ja laihdutukseen liittyvää..joten siis, pyydän anteeksi, kun taas tälläi jälkijunassa kuljen.

    ..oon Tuksun nähny livenä yhessä baarissa muutama vuos sitten, ja se videoitiin..joo, me kans sillä samalla videolla..:))))))

    ..huh..huh.monet hyvät naurut ollaan ssatu :))

    ..meil sama ruokavalio..sekin nauratti, kun smoothien kans säveltäny täs vaik mitä, ja mun blogistakin löytyy monia vaihtoehtoja, ni käy tsekkaa, jos vaik jotain uutta vinkkiä saat, joskus loppuu mielikuvitus kesken, ni kaikki vinkit on kyllä tarpeen :))

    Chiansiemeniä, ihan parasta vatsalle, ja pellavansiemenet tai rouheena..vehnä-tai kauraleseet, liotetut kuivatut luumut, yön yli veteen vaik kolme kpl, vähän tuntuman mukaan, ja se pitää nielasta sit koko juttu, vaik näyttääkin aikas miltä, ni toimii maha, tai sit heittää sinne smoothien joukkoon, mut parempi olis sillee kuitenkin kui edellä sanoin.

    jep, vatsahaaste alkanu, mukaan ehtii vielä hyvin..bebathan tos tehtiin jo ;)

    Sit muutin blogin osotetta , eli nettanucca.blogspot.com
    http://nettanucca.blogspot.com/, sinne tullu facesivut myös, silleen, et siel pyörii vaik mitä, niin sun smoothievideo pyörii siel just parhaillaan..jaoin sut Twitteriin, Faceen Viva la Vidan! sivulle, google plussaan, pinterestiin en vielä..ja tuu kurkkii facesivut plus uutta blogia, tai siis blogi on sama, mut vähän muutoksia tullu, siis welcommen ;) ja sit mitä mieltä, voiko jakaa facessa ym.sun juttuja?
    Ja jos julkaset tämän, voit leikata takstiä mieles mukaan, jos haluat.

    Jumppaillaan, ulkoillaan Kesä 2016 olkoon hoikemepi, terveempi, lämpösempi, aurinkoisempi kuin edellinen. Hitto, ei meinannu tukka pysyy päässä sen tuulen kanssa:))))..mul luonnon kiharatukka..nii seki oikeni;))

    Palaillaan <3 :)

    Ihana, iloinen, elämäntäyteinen blogi sulla <3 <3

    Mukavaa viikoloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten iloiseksi tulin tästä ihanasta pitkästä kommentista <3 You make my day <3
      Tuun ehdottomasti sun uuteen blogiin kylään ensitilassa :D Ja sun smoothievinkkejä oonkin joskus katsellut <3 Aivan ihania vinkkejä!
      Ja tottakai saa jakaa kaikkia mun juttuja ihan mihin vaan :D , kiitos <3

      Chian siemenet lisätty kauppalistaan , niitä haluan kyllä ehottomasti testaa! Ja noi luumt saa kyllä vattan toimimaan :)

      Palaillaan <3 Ja ihanaa viikonloppua sulle myös <3

      Poista
  9. Mä haluun kokeilla myös tota soppaa ;) Kiitos ohjeesta <3 Hyvää viikonloppua ja ystävänpäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se oli kyllä hyvää, ja jatkojalostus oli myös vähintäänkin yhtä hyvä menestys :)
      Hyvää viikonloppua ja ihanaa ystistä <3

      Poista
  10. Hei!

    Kiitos kivasta blogistasi, löysin sen hiljattain Blogivaasan kautta.

    Itse tässä keräilen napa näpsäkäksi -motivaatiota järkyttävän pitkän flunssan jäljiltä. Vähän lähti väärille urille tämä vuosi flunssan myötä, mutta josko tässä vois kohta jatkaa oikeaan suuntaan. :D

    Pisti tuossa silmään ruokalistassasi hiilareiden ajankohta. Koitapa heittää lounaalle peruna/pasta/riisi -lisä, ja pitää päivällinen protsku+kasvislinjalla eli vaihtaa vain lounaan ja päivällisen paikkaa. Toimii paremmin, testattu on! Helppo juttu ja silti suuri vaikutus, näin kikka kolmosena. :)

    Kiitos myös uusista resepteistä! Viime vuonna omiin lemppariresepteihini kuuluivat linssikeitto koskenlaskijalla sekä kanaohratto, nämä maistuivat yllätyksekseni jopa lapsille. Testaile ihmeessä! Tsemppiä projektiisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että olet löytänyt tänne <3 Flunssat on kyllä pahoja! Ei pysty liikkua niinkuin haluaisi + itse ainakin lellin itseäni myös syömingeillä jos oon sairaana..
      Ja kiitos vinkistä! Kokeilen vaihtaa päikseen lounaan ja päivällisen :)

      Ja hei tsemiä sulle myös <3

      Poista
  11. Hienoa sinä! Vaa'alla pomppiminen on tuttua täälläkin, eihän sillä lukemalla oikeastaan mitään tee. Hyvä olo, peili ja vaatteet kyllä kertoo sitten totuuden, kuten sanoitkin :). Hieno kehyshän sulla oli videolla ;).

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3