torstai 25. kesäkuuta 2015

Hjälpp!!

Nyt otetaan ilolla ja auvolla vastaan vinkkejä ja neuvoja, kantapään kautta koettuja, toimiviksi havaittuja. Kaikki tipsit kehiin!

Homman nimi on se: 
Nyt kun kesäloma on alkanut ja kaikki ihanat lapset on myös päivät kotona, niin meidän huushollin kotityöt/siivoilut/ruuanlaitot/välien selvittelyt yms on vähintäänkin tuplaantuneet <3 !
Lääväsyys meidän kodissa pääsee rehotukseen n. tunnissa!! jos en oo plokkaamassa, huseeraamassa, käskemässä tai ojentamassa.
Lääväsyydellä tarkotan nyt kämpän totaalikaaosta, lelut levällään, kenkäröykkiöitä, likasia sukkia keittiönpöydällä, kuulokkeita/kännyköitä retajaa sielä täälä, leivän muruja/unohdettuja maitotölkkejä/banaaninkuoria keittiöntasoilla.... 

Jaa ja miksi? 
No ekaks: "enemmänporukkaa=enemmänsotkua" 
ja tokaks: mä en osaa vaatia mun lapsilta osallistumista kotitöihin!! tai edes että he siivoisivat omat jälkensä!! :P
Oon tuhat kertaa yrittänyt kaikenmaailman ryhtiliikkeitä ja suunnitelmia mutta aina ne nuupahtaa ku lehmän häntä. 
Nyt oonkin oikeesti tän himakaaoksen keskeltä päättänyt että asialle on tehtävä jotain. Muuten kasvatan täälä reilua kourallista tulevaisuuden vätyksiä ja lusmuilijoita.
KAUHEETA!

Oon itse saanut lapsena osallistua kotitöihin ja n. 10-vuotiaana mulla oli aina joku oma "pikku nakki" hoidettavana. Ja oon aina myös ajatellut että lapsien tulis osallistua perheen kotitöihin.
Itseä peiliin tässä(kin) on katsominen, mun lapset on onneksi ihan reippaita ja yhteistyökykyisiä (halutessaan!!) , joten oikealla tatsilla meidänkin perheellä on toivoa (ehkä) pelastaa mamsu kotityöburnoutilta!

Oon aatellut tehdä hienon listan johon listaan ikätason mukaisia kotitöitä kaikille lapsille. 
Meillä on siis 13v, 11v, 8v , 4v ja 2v lapset. En toki halua kuormittaa  mun lapsia, mut silleen soppelisti pientä duunia mikä vaikuttaa koko perheen viihtyvyyteen ja vanhempien jaksamiseen :)

Tältä näyttää ELÄMÄSTÄ KULAHTANUT mutsi!! kiehkurat pystys, nenä raadeltu (Mimosa!!), tuhat kotityötä odottaa jalkojen juuressa (ja tässä koneella istuessa röykkiö senku kasvaa :D ) <3 <3 


Otan siis vastaan teidän lukijoiden parhaat vinkit meidän perheelle! ehdotuksia lasten hoidettaviksi kotitöiksi, kaikki apu on nyt tarpeen <3 
Kiitos <3 <3

Lupaan julkaista blogissani valmiin "kotityölistan" ja pääsette aitiopaikalta seuraamaan projektin edistymistä. 

Läävästä terkuin
Nadja

9 kommenttia:

 1. Voi kun osaisinkin auttaa.. Meilläkin nimittäin vallitsee kaaos koko ajan :D Tuntuu, että siivota saa jatkuvasti ja hetken päästä näyttää silti ihan samalta mitä ennen siivousta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Näin kait se tuppaa vähän olemaan, ei nuo hommat tekemällä lopu!! Meillä tää tilanne on vaan nyt ihan "akuutti räjähdysvaara" et pakko keksii jotain ;) ja kun nuo isot jo todellakin ovat kykeneväisiä ihan oikeesti auttamaan :)

   Poista
 2. Tiedän tunteen - meillä on vain kaksi pientä sottaajaa ja silti tuntuu että siivoan kokoajan.. *Huoh* Teidän nuorimmaiset ovat vielä aika pieniä mutta kyllä kaikkien pitää ehdottomasti osallistua jotta koti edes pysyy kasassa. Miten olisi jokin viikkoraha/palkinto-systeemi? Minun lapsuuden kodissa oli hintataulukko ja jokaisesta kotityöstä sai jonkun pienen rahan. Suurimman summan sai vessanpesusta ja mattojen pesua teimme jo ihan "kunnollisella" tuntipalkalla.. :) (Nämä taisi ilmeisesti olla vanhempieni inhokkihommia.. Hahaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain tommosta listaa/rasti ruutuun-systeemiä oon nyt alkanut mielessäni kehitellä :) ja oisko se viikkoraha sit houkuttimena ;) pikkuset on tosiaan vielä niin pieniä et niiltä ei hirveesti voi vaatia, mutta osaavat(osaisivat jos en aina niiden puolesta keräis!!) jo leluja kerätä laatikoihin. ja tuoda omat astiansa tiskipöydälle yms..
   Kyllä täs on taas pähkinä purtavaksi ja paljon opeteltavaa :)

   Kiitos vinkeistä!! :)
   (ja tuo vessan pesu ois ihan jees "ulkoistettava" duuni :D haha)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hei tää on oikeestaan aika surkuhupaisa tunne :D Oikeesti hätä on suuri, mut tää on jo niin "out of control" et oikeestaan jo naurattaa ;) :D
   Ja ihana huomata että en oo tuskailujeni kanssa yksin <3 :)

   Poista
 4. Mä niiiiin tiedän tunteen. Ja välillä äiti "napsahtelee" kaaoksesta 😊

  VastaaPoista
 5. Mä niiiiin tiedän tunteen. Ja välillä äiti "napsahtelee" kaaoksesta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha just niin :D Tässä "kesälomalla" on napsahdellu vähän tiuhempaankin tahtiin :P ;)

   Ja tervetuloa meidän messiin Johanna <3

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3