lauantai 2. toukokuuta 2015

Ilmaista ihanaa :D

Kaikki aina maksaa!! <- joskus itsekkin oon sortunut ajattelemaan samalla lailla menoja/lomia suunniteltaessa. Ei muutes pidä paikkaansa!! Tottakai jos ainoita tekemisiä mielessä on esim. kylpyläkäynti, huvipuisto, elokuvateatteri, ulkona syöminen, sisäleikkipuistot , shoppailukierros kaupungilla tms yms. Saisi sitä helposti kulutettua pienen omaisuuden viikonloppuisin viettäessä perheen kanssa laatuaikaa :D
Ison perheen kanssa tekemisiä ja lomailuja suunniteltaessa oon oppinut huomaamaan että moni supermagea tekeminen on ihan ilmaista! Ja lapselle jopa elämyksellisempää kuin kalliilla ostettu lippu hetken riemuun :) 

Ihanaa, ilmaseksi possun selkään leikkipuistossa :D :D
Listaan tässä muutaman ajankohtaisen ilmaisen tekemisen:

-Pyöräretki perheen kanssa. Kakrut kyytiin ja menoks! Pyöräretken voi tehdä vaikkapa puistoon, tai meren rantaan. Lapset nauttivat pienistä asioista ja suurta iloa saa aikaan esim. kivien heittely veteen :) Meillä iskä on haka "leipien heitossa" ja lapsille nämä heittely-esitykset on lähestulkoon yhtä maagisia kuin sirkuksen taikurishow <3 Eväitä kannattaa olla aina mukana! pullollinen mehua/vettä ja vaikkapa porkkanan/banaanin palanen rantakivellä mutustellen :) 

Ihanan ilmaista!! Lapset kyytiin ja fillarin selkään! Pyöräkärryn tavaratilaan mahtuu kätevästi eväät yms tilpehöörit! PLUSSAA: ihana ilmainen hyötyliikunta veivaajalle!
-Metsäretki. Metsät kiehtovat lapsia, polut houkuttelevat juoksentelemaan ja kivet sekä puut kiipeilemään. Metsässä "laiskempikin" lapsi jaksaa kävellä kun katseltavaa ja virikkeitä riittää, muurahaiskeot, kaatuneet puut, sammaleiset kivet ja puiden naavatupsut saavat lapsen mielikuvituksen liikkeelle :) Nopsajalkaisen Vili-Vilpertinkin saa hiljaisessa metsässä rauhoittumaan ja kuuntelemaan pieniä rasahduksia, hyvällä onnella voi nähdä vaikkapa oravan puuhissaan :) Kesäisillä metsäretkillä saa mussutella mustikoita, ketunleipiä yms ja aikuisille riemua saattaa tuoda kanttarellikätkön löytäminen! Meillä iskä on vainukoira kanttiksien suhteen ja niitä lähdetäänkin kesäisin säännöllisesti metsästämään :D Eväsfriikkinä ottaisin myös metsään eväät :) Kahvia termariin ja rehellisiä voileipiä! 

-Leikkipuistot , nykyään on niin upeita leikkipuistoja, ainakin meillä Vaasassa, että vetävät jo vertoja maksullisiinkin puistoihin! Esim Laivapuisto Onkilahden rannalla tarjoaa niin upeat puitteet lasten leikkeihin, peleihin, piknikkiin, rantalenttikseen.. napatkaa onki mukaan ja viereiselle putusillalle matoa koukkuun :) 

Ihanaa, ilmaiseksi puistoilemaan! Tämä kuva on uudesta Purolan tai Bölen puistosta :)
-Onkiretki, itse kaivetut kastemadot, onkivapaset mukaan ja let`s menoks! Ongella on kiva rauhoittua ja jännittää nappaako kala vai ei. Opettaa myös lapselle itsehillintää.. kalahan ei syö jos meuhkataan ;)  Meillä ongelle lähdetään lähinnä huvin vuoksi ja saaliit päästetään yleensä takaisin mereen. Pthyi, ahti suo antejaan.. Muistakaa eväät!! :D

Onnea on: ihana ilmainen onkiretki <3 ämpäriin multaa ja matoja, onki kainaloon ja matoa koukkuun!
-Sadepäivän puuhia, 
*Leipominen, pullien tekeminen on hauskaa yhdessä, lasten taitavissa sormissa syntyy vaikkapa herkulliset "poika- ja käärmepullat" :D 
*Päiväsauna, saunominen on kivaa keskellä päivää, rohkeimmat käyvät pyrähtämässä nakupellenä sadepisaroiden seassa ;) 
*ABC:n leikkinurkkaukset :D Tämän hoksasimme juurikin pari viikkoa sitten, oltiin sunnuntaiajelulla lasten kanssa ja päätettiin piipahtaa Kivihaan uudella ABC-huoltoasemalla. Aikuisten kahvin hinnalla lapset leikkivät ja riekkuivat kiipeilykompleksissa lähes tunnin verran ;) "Köyhänmiehen Hoplop" :D 

-Kyläilyt, vinkkinä lähinnä itselleni!! Ihan liian harvoin tulee käytyä perheen kanssa kylässä yhtään missään. Parhautta on käydä omien rakkaiden luona kylässä, ihan extempore. Hiukan kahvittelua, kyläilypaikasta riippuen lapsille kavereita ja aikuisille juttuseuraa :)

Ihaninta ilmaista <3 rakkaat läheiset <3 <3 Perhepotretti jouluna 2014.

Huh, tulipa taas tekstiä :D siinä muutama kukkaron kiristelijän vinkki, lukijoiden omia vinkvink-vinkkejä otetaan ilolla vastaan. 


Ja ettei nyt ihan överiksi mene niin tässä todistusaineistoa Power Parkin ei niinkään ilmaisesta, mutta silti ihanasta retkestä :)
"Sentti-penninen, 
on kovin iloinen kun säästyy mamin kukkarossa.
Kavereita sinne haalii, pitää huolen pikku-pennosista.
-En päästä teitä pois, suureen maailmaan,
teitä pikkupennosia vielä tarvitaan.
Mamin lapsille kenkää ja sukkaa,
ostoksia aina pukkaa :D"

Terkkuja
Nadja

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Haha, liekkeihin pääs pihinihlisti penninvenyttäjä Napanen :D :D Mutta tosiasioita ;)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3