perjantai 8. tammikuuta 2016

Etsä muka tiedä kuka mä luulen olevani?

Törkeesti lainasin yhdenkin suomiräppärin biisin sanoja otsikoksi, mutta tiättekö sen tunteen kun ootte aloittaneet jotain uutta, ja teette sitä täyttä häkää, mutta silti tuntuu että et ole oikeasti sitä mitä yrität olla ja mitä teet?
Mulla on ainakin vähä semmonen maailmankatsomus että oon "Nadja vaan ja duunaan mun omia juttuja" :D Ekat tämmöset "mitä mä oikein nyt esitän tässä" - fiilikset tuli ensimmäisessä työpaikassa. "Muka joku myyjä", ja kesti kauan ennenkuin hiffasin että joo minä se nyt oon ketä täälä näitä vaatteita viikkaa ja seisoo kassan takana - myyjä siis.


Isoin tämmönen "mukamuka" fiilis on ehdottomasti ollut esikoista odottaessa. "Mukaraskaana" missä vaiheessa saa niinku olla "oikeestiraskaana", kävellä vaappuen ja valitella kipeetä alaselkää? Nousta vaivalloisesti ylös soffalta ja silitellä hellästi mahaa?
Tai kun vauva oli syntynyt niin "muka lykkimässä vaunuja", "muka ostamassa vaippoja", "muka järjestää jotain ristiäisiä" yms yms .
Muistan että olin kyllä varma siitä mitä teen ja nautin kaikesta, mutta aina päästiin tähän että mietin että mitä "nuo" nyt aattelee että mitä "tuo" muka tekee :D

Uusin tämmönen "mukatekeminen" on ehdottomasti ollut tämä bloggaus. Mä en vieläkään osaa ajatella itseäni bloggaajana, vaan "Mä oon Nadja vaan ja kirjoitan mun omia juttuja".
"Mukabloggaaja"


Tämä "muka häve mitä noi aattelee, et luulenko mä muka olevani joku" - ajatus on oikeesti varmasti vaan asioiden sisäistämistä.

Kyllä mä oon aina tiennyt että jos oot töissä vaateliikkeessä niin oot myyjä
Jos oot raskaana niin susta tulee äiti
Jos kirjoitat blogia niin olet bloggaaja jne.

Ja onneksi asioiden kanssa pääsee ajansaatossa sinuiksi! Tänäpäivänä mä todellakin voin sanoa että oon Äiti isolla Äällä, ja melkeenpä jo ehkä hetken päästä kehtaan ääneen sanoa että oon bloggaaja. Ei mitään "muka" vaan ihan oikea :)

Onko teillä ollut koskaan tämmösiä "minämuka" ajatuksia? :D
Ja hei käykäähän osallistumassa ihunaan midi-sormus arvontaan täällä <3

Ihanaa viikonloppua <3
Terkkuja
Nadja

55 kommenttia:

 1. Mukabloggaaja ilmoittautuu! :) Ihana sinä! <3

  VastaaPoista
 2. Tiedän hyvinkin tuon tunteen. Musta tuntuu melkein aina tuolta. Vähän sellanen olo kuin ois soluttautunut johonkin vakoojatehtävään: kohta niille selviää, et en mä oikeesti oo. Se ei oo mielestäni epävarmuutta vaan enemmä koen sen sellaiseksi, että ei ota elämää ja itseään väärällä tavalla turhan vakavasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei tuo oli hyvä analyysi, munkaan mielestä ei missään nimessä epävarmuutta ole :) jotain tommosta varmaan tääläkin päässä :D

   Poista
 3. Mukabloggaaja täälläkin. :D

  VastaaPoista
 4. Täälläkin yx muka bloggaaja ;) HItsit me ollaan bloggaajia ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana <3 Kyl sä ÄITI oot <3 :D ja bloggaaja :D

  VastaaPoista
 6. Juu on! :D varsinkin töissä tuli toi fiilis

  VastaaPoista
 7. Hahaa mää niin tiedn mistä sie puhut. Mulla on niin surkea itsetunto ettei sellaista oo kellään. Mulla on vaan tällainen koti, ei tätä kehtais kellekään hienolle sisustusbloggaajalle esitellä. No mulla on nyt taas tämmöset ryysyt, ei mulla mitään hienoja merkkivaatteita oo. Ku mie vaan oon tämmönen eikä musta kukaan kuitenkaan oikeesti tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei apua, älä noin sano <3 Oot ihana :D
   Mut joo, tääläkin merkkivaatteet loistavat poissaolollaan ja kotikin on ihan vaan meidän perhettä varten :D

   Poista
 8. Minäkin tunnen itseni vieläkin mukabloggaajaksi vaikka 3 vuotta jo kirjoitellut näitä mukapostauksia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä :D Kyl sä nyt oot jo ihan oikee bloggaaja <3 :D

   Poista
 9. Hiihh! Täällä myös yksi "mukabloggaaja", "mukatyötön" , mut aina ollut sellainen oikee äiti olo. Ei tuolla pienellä nyt muitakaan ole paitsi "eiäiti"=iskä. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "mukatyötön" on kyllä huippu :D Joo, mäki oon ollu joskus "mukatyökkärissä" ai apua :D

   Poista
 10. Mäkin oon kaikessa aina se MUKA :D Ja todellakin, mukabloggaaja, muka(harraste)valokuvaaja, mukaompelija, mukamukamuka. Niin tuttu tapa ajatella itsestään. Pitäis ehkä joskus oikeesti luottaa itseensä ja lopettaa se mukailu :D Ja jos menee päin takamusta, niin mitä sitte :) Se on elämää ja kunhan osaa nauraa itselleen tarpeen vaatiessa, niin eihän se oo niin paha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukamuka :D Hih, oon kyl sitä mieltä ettei tää oo sitä ettei luottais itseensä vaan just niinku Kototeko-Sanna tos ylempänä analysoi :D Ja jotain sisäistämistä ehkä :)

   Poista
 11. Ai, että "muka bloggaaja".. Hihii ;) Kyllä minullakin on ollut tällaisia "muka"-tunteita usein.. Ne on ehkä sitten liittynyt esimerkiksi uuteen kotiin - "asunkomä muka täällä?" Ja ehkä sitten myös äitiyteen "ai minä muka äiti"!

  Hauskaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 12. Mikä muka minä oon eiku siis ihan mukamuka vaan. Mikään bloggari ainakaan ole, mutta kotona perheen kesken sentään ihan nanna vaan :D Joo eli itsetunto katoaa heti oman perheen ulkopuolella ja perheen kesken olen kokonainen tai jotain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei ihana "Nanna vaan <3 "
   Nyt suoristetaan selkämme ja katotaan itteemme peilin kautta suoraan silmiin ja sanotaan ääneen että "Kyl mä oon oikee bloggaaja koska mul on blogi" "Treenaan oikeesti koska käyn salilla" " Oon oikeesti vaimo koska oon naimisissa" jne :D Tos nyt taas muutama muka-juttu lisää :D :D

   Poista
 13. Ai, kun alkoi hymyilyttää, kun itselläkin näitä muka-juttuja on... :) Etenkin tuo blogi-homma, kun on "vaan bloggaajia" ja sitten ihan oikeita bloggaajia. :D Välillä mietin, voiko jostain aiheesta kirjoittaa, tiedänkö siitä MUKA riittävästi. :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D Joo tosta ajatuksesta pitäis kyl päästä eteenpäin ja olla oikeesti se bloggaaja mikä on :)
   Ja mulla kans sama kun kirjoitan esim jotain kauneudehoitoon liittyvää tai leipomisjutskia tms niin just "muka" :D :D

   Ollaan me hassuja <3

   Poista
 14. Hihihi ihana postaus. Mulla on kanssa usein tollainen päässä, että mäkö muka bloggaaja just juu jne :D

  VastaaPoista
 15. Täällä muka ilmoittautuu myös yksi muka-ihminen. Ihan liian useassa asiassa olen elämäni aikana kokenut tuota mukattelua. Sitä tulee vähän kuin pyydettyä muilta anteeksi ja vähäteltyä itseään. Ei sitten kukaan muukaan ota mua vakavasti. Yritän todellakin päästä tuosta vähöttelystä eroon ja olla reilusti sitä mitä olen. MUKAvaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ehdottomasti ei saa itseäänm vähätellä <3 Helpommin sanottu ku tehty varmasti, mutta oppia ikä kaikki :)
   Oikein mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 16. Ha haa! Miten ihanasti kirjoitit tuntemuksiasi. Mullakin on vielä usein mukabloggaaja-fiilis, varsinkin kun pääsen jossain tilaisuudessa "oikeiden" bloggareiden joukkoon. Mutta hei, bloggaaja =henkilö, joka kirjoittaa blogia, joten Bloggaajia ollaan molemmat ja oikein isolla B:llä :-)

  Auringonsäteitä viikonloppuusi Nadja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just näinhän se on :D Ollaan me oikeita bloggaajia tiettyki <3 :D

   Ja samoin <3

   Poista
 17. Tuttu tunne ❤️ Täällä yksi äippä suurella sydämellä ja bloggaaja Ilolla ❤️

  VastaaPoista
 18. Haha ootpa sä ihan olevinas mukamas!!!:D:D Ihana :D <3
  Mä oon sitte kans ainaki mukabloggaaja:D

  VastaaPoista
 19. Mulle käy noin usein :D Aina ei edes viitsi sanoa ääneen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä :D Eipä sitä viitti paljo huudella :D Ettei menetä katu-uskottavuutta, hahaaa

   Poista
 20. Täällä on yksi mukayrittäjä :D isäntä oli jo yrittäjä ja hyppäsin remmiin mukkaan muutamia kuukausia sitten. Ei miuta oteta ees todesta!! Eli oon todellinen mukayrittäjä.

  -kas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi ei :D Nyt vaan näytät mikä oot naisias <3

   Poista
 21. Hauska oot :)! Mä en oo koskaa ollu muka jotain :D tai en jotenki osaa aatella, oli kiva lukee tää :) mä joko oon tai en ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sä oot kyl ihan super :D <3 Mulla kestää aina vähän lämmetä tämmösiin juttuihin :D

   Poista
 22. Haha, tunnistettavia muka-piirteitä löytyy täälläkin :D Varsinkin muka-olevinaan-bloggaaja olin pitkään, nyt mä ehkä tälleen verkossa kehtaan jo selkä suorassa sanoa olevani bloggaaja :D Mutta "oikeessa" elämässä en edelleenkään välttämättä sano sitä ääneen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no kyllä sä oot niin bloggaja päästä varpaisiin ihan oikeestikki :D <3
   Mut on nää hassuja juttuja, ihmisen ajatukset :) <3

   Poista
 23. Mulla on niin samoja tuntemuksia! Loputon lista tulisi! Ihana postaus! Ja kiitos, kun jaksat meitä lukioita piristää niin usein uusilla postauksilla !<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kiitos kuuluu lukijoille :D ootte niin ihkuja että tänne on kiva kirjoittaa <3
   Ja meitä"mukatyyppejä" taitaakin olla enemmän kuin oisin äkkiseltään arvannutkaan :D

   Poista
 24. Onneks se,mitä muut musta aattelee,on niiden muiden murhe,ei mun :D Samassa veneessä siis mennään :P

  VastaaPoista
 25. Ai, tämä on näin yleinen ilmiö. Muka-ihminen täälläkin :). Sanna kirjoitti tuolla alussa hyvin, ei kuitenkaan ole kyse liiallisesta epävarmuudesta. Vaikka itsellä kyllä sitäkin on välillä, iän myötä onneksi vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yllättävän monella samanlaisia ajatuksia :D Ja mun mielestä myös Sanna osasi kivasti kirjoittaa asian niinkuin se mun näkökannasta suurinpiirtein on :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3