sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Maukas juustokakku pimeneviin iltoihin

Leivottiin Mimosan kanssa lauantai-iltasella aivan supermaukas taatelijuustokakku. En ole ikinä aiemmin valmistanut juustokakkua mikä paistetaan uunissa, saatika että siinä olis ollut taateleita. Joten suuria odotuksia en osannut kakulle laittaa. Lähinnä jännitti että tuleeko kakusta mehevä ja maukas vai meneekö ihan kuivaksi kun laitetaan uunin kautta. 
Voin sanoa että huoleni oli turhaa! Kakku ei kuivahtanut yhtään ja mautkin oli oikein kohdillaan <3 
Tämä on juuri se kakku mitä kuuluu syödä vilttiin kääriytyneenä takkatulen loimussa, kun ulkona sataa vaakatasossa räntää. Valmistuskin oli ihan simppeli. Alkuperäisen ohjeen löydät täältä täältä <3


Ensin valmistin kakun pohjataikinan ja taputtelin sen voideltuun irtopohjavuokaan jonka pohjalle oli pingotettu leivinpaperi.

Pohjan ainekset:

100g voita
1dl sokeria
1 muna 
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdotin sokerin ja voin, lisäsin kuivat aineet. Taputtelin taikinan vuokaan ja laitoin jääkaappiin odottamaan täytettä.


Täyte:

3 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 rasiaa (á 200g) maustamatonta tuorejuustoa, kevyt!
1 sitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
1rkl perunajauhoja
100g kuivattuja taateleita

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Sekoita muut ainekset tuorejuuston joukkoon, taatelit paloiteltuina. Nostele lopuksi valkuaisvaahto täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.



Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 1 tunti. Peitä pinta leivinpaperilla, kun kakun pinta on sopivan ruskea.

Noh minähän tietysti onnistuin jättämään kaakun vähän "jälkilämmölle" joten väriä kakku sai hiukan suunnitelua enemmän! Onneksi ei makuun vaikuttanut kuitenkaan :D


Tämä kakku maistuu parhaiten jäähtyneenä ja vaikkapa marjasoseen sekä vaniljakastikkeen kanssa.

Maukkaita hetkiä <3

Terkkuja
Nadja

16 kommenttia:

  1. Juustokakut ovat kyllä tosi hyviä! Ihanaa iltaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja samoin sinulle <3 Juustokakut on ihan parhaita :)

      Poista
  2. Jännää, mä en oo ikinä leiponut paistettavaa juustokakkua! Pitäisi varmaan lisätä tällainen syksyn to do -listalle :D Näyttää ainakin ihan superhyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis mäki oon vaan tehnyt "kylmiä" juustokakkuja aiemmin :D Tää oli ihan kiva kokeilu ja niin syksyinen ja tunnelmallinen kakku, jos niin vois sanoa :) Jotain mausteita lisäämällä sopis vaikka joulupöytäänkin :)

      Poista
  3. Näyttää kyllä todella herkulliselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja maku oli parempi kuin ulkönäkö <3 :D

      Poista
  4. Näyttääpä herkulliselta.
    Me ollaan leivottu New York-juustokakkua, joka myös paistetaan pitkään ja hartaasti ja syödään vasta seuraavana päivänä. Ai että, nyt rupes tekemään mieli sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi New York - juustokakku kuulostaa mielenkiintoiselle! Pitääpä googlata :) <3

      Poista
  5. Oii, mä rakastan taatelia.. ja juustokakkua :D jäikö mulle? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuules kyllä sullekin jäi <3 tiettykii :D

      Poista
  6. Ooh! Näyttää hyvälle, vois itsekin kokeilla. Kokeile amerikkalainen juustokakku. Sekin tehdään uunissa ja on suussa sulavaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kokeile ihmeessä :) ! Innostuin kyllä nyt näistä uunijuustokakuista, että googlataan todellakin tuo ameriikkalainenkin :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3