tiistai 16. kesäkuuta 2015

Riisipuuro riisifrutiksi :D

Maukas perinteinen riisipuuro, ihanan pehmeä iltapala, maistuu myös aamulla tai 
vaikkapa lounaaksi. Meillä syödään sitä muutenkin kuin jouluna :) 
Ja vinkvink, kattilan pohjaan jääneet puurot voi jatkojalostaa vaikkapa riisifrutiksi <3




Uunipuuro siis ei kelpaa meidän porukoille , puuron pitää olla äiteen tunteella tunti veivaama <3 Silloin se on kuulemma just ihanan pehmoista ja hellusen makuista :D 

Puuron perusohje (meillä tehdään tää satsi yleensä kolminkertaisena..) :
3dl vettä
2dl puuroriisiä
1l täysmaitoa
ronski ruokalusikallinen voita
1/2 tl suolaa

-Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää puuroriisi, keitä kunnes vesi on imeytynyt riisehin.
-Lisää maito, VINK! mä tapaan aina esilämmittää maidon kuumaksi mikrossa, muuten menee ikä ja terveys puuroa hämmentäessä :) sekoita kunnes alkaa kiehua!
-Anna kiehua hiljakseen välillä sekoittaen, kunnes puuro on saanut hyvän koostumuksen <3 -Lisää voi tai margariini ja suola
Puuron voi jättää hiukan löysähköksi, kansi päälle ja puuro saa vetäytyä vielä n. puoli tuntia.
Puuro maistuu perinteisesti kanelisokerin kanssa tai vaikkapa marjojen tai hillon kanssa.

Mutta kuinka riisipuurosta tulikin riisifruttia?? (sitä lasten rakastamaa mitä myydään onnettoman pienissä rasioissa (hel)kkarin kalliilla!!)






Meillä jäi eilisestä puurosta n.  8dl riisipuuroa, 
-sekaan vatkasin tölkillisen Flora vanillaa 
-ja päälisiksi mansikkahillo-kiisseli-sekoitusta (hiiloa 60% kiisseliä 40%) 
-ja pirtsakkuutta tuomaan mustaviinimarjoja ja mansikkaa pakkasesta.
Ai kun on hyvää herkkua <3 <3 Emilkin kehui että parempaa kuin kaupan, notietty!! :D




Ps. oikeen kätevä mamsu vois rypistellä riisipuurontähteistä vaikka 
karjalanpirakoita tai kukkosia :)
Terkkuja
Nadja

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. On todellakin <3 mä en niin piittaa niistä kaupan versioista mutta tää oli ihan supermuiskis-hyvää <3 :D

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3