perjantai 11. joulukuuta 2015

Herkkis, inside and outside

Tää on nyt taas tämä aika vuodesta mikä todellakin haastaa herkkää ihoa. Mulla on ollut aina herkkä hipiä ulkoa tuleville rasitteille ja näin aikuisena se näkyy juurikin alkutalvesta parhaiten.
Päänahka kutiaa ja hilseilee, hiusrajassa punaisia kuivia laikkuja (oon jo diagnosoinut itselleni parina vuonna psoriasiksen, mutta tuskinpa sitä on..). Kasvojen ihoa kiristää ja pesun jälkeen iho on kirjava kuin mummon lempiklänninki! Myös satunnaisia finnejä (muina vuodenaikoina en kärsi näpyistä) ilmaantuu kasvoille.
Mä en hirveesti ole uskaltanut vaihdella kasvojen hoitotuotteita tai shampoita, koska pelkään että tilanne lävähtää käsiin! Kookosöljy on ollut nyt ahkerassa läträyksessä, ja ihan apteekin perusvoidetta hieron hiusrajaan.
Jos jollain lukijalla löytyis suositella jotain jippoja tai hyviä tuotteita niin vinkkejä otan ilomielin vastaan <3


Ja siis tän ihoherkkyyden lisäksi olen ollut tosi herkillä myös ihan sisäisestikkin. Pääkopasta jynou :D
Mä olen ajautunut (omasta mielestäni) ihmisten kanssa "konflikteihin", ja mä jos joku inhoon ylikaiken sanaharkkoja tai sitä että joudun oleen hermona. Inhoon sitä fiilistä koska se syö mua niin syvältä!
Se että käyn vaikka parin lauseen väittelyn tai saan jostain noottia, tai edes että mua vaan ärsyttää joku asia, saa mut ihan tolaltaan. Saatan jauhaa päässäni monta päivää (siis aina semmosina hiljaisina hetkinä) jotain muutaman sekunnin tilannetta missä on negatiivinen fiba, tillittää ja vetäytyä omaan kuoreeni, kerrata ja mässäillä, vaipua itsesääliin jne.. "Ei tartte auttaa"-menttaliteetilla tietenkin!!

Ja siis pahinta (tai oikeestaan parasta, köh) tässä on se, että "vastapuoli" ei välttis edes huomaa tai tajua tilanteessa olleen mitään ihmeempiä fiboja..


Too sensitive??
No vissiin! Kuulostaako tämmönen "omassa päässä draamailu" kenenkään korvaan tutulta?

Drama Queen-terkkuja
Nadja

24 kommenttia:

  1. Aina on sellaisia kausia kun jää miettimään sattuneita tilanteita vähän liian kauan. Minä olen todennut, että ainut paras tapa välttää tällainen on pysyä kiireellisenä :D Eli jos mä draamailen, niin keksin sitten luultavasti heti perään jonkun askarteluprojektin tai lähden suunnittelemaan jotain perheretkeä. Muuten oon ihan samanlainen, saatan jäädä miettimään ja vatvomaan tilanteita..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis tää on mulle aika vieras tilanne kun yleensä oon semmonen sopeutuja, ja nyt taas on ollut parillakin taholla semmosia "törmäyskursseja" tai tunne että mua tai systeemiä dissataan.. Ei oo aina helppoo olla Nadja :D :D Ja siis onneksi meilläkin täälä riittää touhua aamusta iltaan etten nyt ihan koko aikaa kelaa :)

      Poista
  2. Mä niiiin oon just tommonen. En ihosta, mutta päästä :D
    Viime viikot on ollu ihan hirveitä ja oon ihan satavarma koko ajan, että ei kenelläkään muulla voi olla näin tahmeeta! ... eipä tietenkään... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis nyt on todellakin joku tahmee kausi! Mä oon täs kieriskelly niin syvällä että hohhoi! Ja oikeesti varmasti suht mitättömistä asioista . Mut minkäs teet oot tämmönen :D :D

      Poista
  3. Jees, jees, kuulostaa niin tutulta tuo vatvominen. Olen ihan samanlainen itsekin. Nykyään pääsen niistä yli nopeammin, onneksi. Paljon siihen vaikuttaa myös oma sen hetkinen mieliala. Hyvänä hetkenä asia ei tunnu niin pahalta ja sen voi ohittaa jopa olan kohautuksella, mutta jos olen muutenkin alavireisessä tilassa, tuntuu, että maailma kaatuu niskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta että jos kaikki on muuten hyvin niin joku asia voi mennä tosta vaan ohitse. Mutta jos valmiiksi jo "kiristää" niin soppa on taattu! :D Kaikki osuu just siihen kiukkusuoneen :P
      Tsemii meille <3

      Poista
  4. Täällä kans toinen herkkis :) Herkkyys on silti voimavara ja herkät ihmiset huomaa helpommin toisten ihmisten mielialat. Mukavaa iltaa Nadja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on <3 Herkkyys on ehdottomasti myös voimavara! Ja toimii ihan kumpaankin suuntaam (mulla ainakin), tunteet laidasta laitaan :)

      Poista
  5. Ennemmin herkkis ja asioita aistiva, kuin sellainen joka ei näe kaikkea pientä ja kaunista. Minulle kehuttiin kovasti kuivalle päänahalle Vichyn jotain sampoota, on atooppinen ihokin vielä, niin on kuivia länttejä. Testailen sitä ja katsotaan miten sujuu sen kanssa. :)

    Kivaa viikonloppua Nadja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Ihana Tiia <3 Herkkyys näkyy tottakai myös positiivisessa valossa, useimmiten onneksi!! :D
      Ja nuo Vichyn tuotteet on varmasti aivan huippuja, ja turvallisia :)

      Ihanaa viikonloppua sulle <3

      Poista
  6. Mä olin joskus todella vatvovaa sorttia mutta se rupesi tympimään todenteolla joten pyrin saada itteni lopettamaan sen. Enkä mä ainakaan enää huomaa kovasti vatvovani mitää :D
    Ai kamala mua rupes nyt naurattaa sana "vatvoa" ei kuulosta yhtään järkeenkäyvältä sanalta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Vatvoa on ihan jees sana <3 :D
      Mulle tää on suht vieras tilanne ja siksi varmaan reagoin niin voimakkaasti. Tuntuu jopa naivilta sanoa mutta mä olen yleensä hyvää pataa kaikkien kanssa ja tämmöset pienetkin erimielisyydet tai haastavat tilanteet on todellakin kolahduttavia mulle. Ja nyt ei ole edes kysymys mistään riidoista vaan enemmänkin omasta puolustuskannasta tiettyjä asioita kohtaan. Huh, onneksi on "pienet" ongelmat :)

      Poista
  7. Hyviä konsteja päänahan kostetukseen ovat esimerkiksi öljyhoidot (kookosöljy käy tähän erittäin hyvin), kosteuttavat shampoot ja lisäksi joillakin sarjoilta löytyy erittäin hyviä päänahalle tarkoitettuja tuotteita, jotka rauhoittavat kutisevaa ja herkkää päänahkaa. Kannattaa muistaa myös käyttää aina silloin tällöin syväpuhdistavaa shampoota, joka kerää hiuksiin kertyneet muotoilutuote jäämät. Saattaa myös olla, että liian usein pestyt hiukset ärsyttävät päänahkaa entisestään. Ja mitä tulee kasvoihin ja muuhun ihoon, niin kookosöljy on todella hyvä, ainakin omasta mielestäni. Itse olen myös tällainen ihminen, jolla on hyvin herkkä iho, ja kookosöljy on ollut oikeastaan ainut, joka on kosteuttanut ihoani tarpeeksi. Kasvoihin tosin käytän vähän kalliimpaa tuotetta, mutta olen todennut sen niin hyväksi, että raaskin hyvällä omalla tunnolla sitä ostaa. Kannattaa myös kokeilla, josko kuorinta auttaisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira kommentista <3 Mä itse kans läträän kookosöljyllä ja se on kyllä aivan loistava tuote!! Oon ihan fani <3 Ja XZ-suklaavanilja hoitoaine + shampoo käytössä.
      Mä en myöskään köytä mitään muotoilutuotteita, kuin max pari kertaa vuodessa, osittain siksi just kun oon niin herkkä.
      Seuraavaksi kokeilen kyllä kookosöljy-hoitoa päänahkaan, kiitos vinkistä :)

      Poista
  8. Myös mulla on taipumusta sisäiseen ja ulkoiseen herkkyyteen. Nyt ei ole mitään vinkkiä tähän kirjoittaa näillä väsyneillä aamuaivoilla. Tosin etenkin väsyneenä sitä herkistyy sisäisesti. Kannattaisi siis nukkua ja pitää itsestään huolta. (tämä oli muistutus mulle itselle..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, aamuaivot :D
      Aina on hyvä muistuttaa itseään riittävästä levosta ja huolenpidosta <3 <3

      Poista
  9. Täällä tippa linssissä aika herkästi kaikesta ❤️ Itselläni ollut viime vuonna läheisten ihmisten kanssa pahaa sanaharkkaa ,tästä koitui se että piti katkaista välit kokonaan ja tälläinen syö sisältä :( Mutta kynnysmatoksi en minäkään voi suostua :( minulla on pitkien hiusten kanssa ollut myös kuivaa päänahka ongelmaa, shampoo missä ei ole silikonia on tepsinyt minulla :) Leppoisaa viikonloppua ❤️ 12 yötä jouluun vain ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Voi sulla on ollut (tai on) kyllä tosi rankkaa <3
      Silikonittomat tuotteet mulla onkin käytössä :)
      Ja leppoisaa viikonloppua sullekkin <3

      Poista
  10. Herkkyys on toisaalta ihanaa, mikä tunteiden kirjo! Mutta tiedän miten rasittavaakin se on. Joskus toivoisi, että osaisi hävittää sen herkkyyden ja ottaa asiat asioina, eikä miettisi liikaa sitä tunnelmaa asian ympärillä. Onko sinulla tuo ihon kuivuus muualla kuin päänahassa? Meillä on pesty päätä sebamedin öljypohjaisella shampoolla ja kroppaa aqualan L:llä. Auttaa aika hyvin. Pojalla on atooppinen iho ja mulla muuten tosi kuiva, joten montaa juttua on kokeiltu. Nuo on meillä toimineet, mutta ihot on tietysti ihmisillä niin erilaisia, että kokeilemalla ne parhaat tuotteet löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tottakai ihanaa ja nautin kyllä yleensä herfkkyydestäni <3 Mutta negatiivisilla fiboilla ei kiva :D
      Päänahassa on pahimmillaan, muutenkin iho on kyllä kuiva, mutta pysyy suht hyvänä ihan vaan rasvaamalla :) Tuota Sebamedin shampoota vois käydä tutkimassa, ja yleensäkkin apteekin tarjontaa. Varmasti kaikista oikeimmat tuotteet löydän sieltä :)

      Poista
  11. Hih! Täällä huhuilee myös oman elämän drama queen :)
    Kuljen aina tuntosarvet pystyssä ja aistin ihmisten
    sanoja ja eleitä ehkä vähän liiankin herkästi. Niin
    tuttua tuo asioiden jälkeenpäin jauhaminen ja itsesäälissä
    rypeminen. Mitenköhän siitä pääsisi eroon?
    Olen myös itselleni armoton. Jos vahingossa päästän pienen
    sammakon suustani, niin ai että sitä harmituksen määrää!
    Rauhaa rakastavana ihmisenä inhoan ristiriitatilanteita ja
    kärsin niistä sitten isosti.
    Aika hankalia tyyppejä me herkkikset, eikös :)
    Mutta toisaalta niin ihania ja rakastettavia <3

    Mukavaa kolmatta adventtia sinulle Nadja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaapa tutulta nämä sun herkkistelyt <3 :D
      Ja ollaan me ihania ja rakastettavia tiettykii :D <3

      Ja rauhaisaa kolmatta adventtia sulle myös <3

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3