maanantai 17. elokuuta 2015

Ei saa murista ihmiselle

Oltiin tässä perheen pikkusten kanssa rannalla ja ai että kun tämän tiikeriemon veri pääs oikein hulluna taas virtaamaan! Oon oikeesti varmaan aika pikkumainen äiti enkä tykkää yhtään jos mun lapsia ventovieraat ihmiset komentavat vieläpä jos minä tai J ollaan siinä vieressä. 

Meidän Ontsa-poitsu 4vee on ollut aina kova leikkimään eläimiä, yleensä Onni leikkii olevansa koira, joskus dinosaurus ja tuolloin rannalla Onni leikki olevansa krokotiili. Tämä kroktiili uiskenteli siis rantavedessä isänsä vieressä kun viereen tuli nainen kouluikäisen poikansa kanssa (perus viivasuutiukkis), Onni-krokotiili leikkimielisesti vaani tätä naista ja hänen n.10-12 vuotiasta poikaa,  ja päästi krokotiilimaisen murinan suustaan, mahdollisesti myös pari vesitippaa pirskahti ilmoille kun krokotiili uiskenteli käsipohjaa vesirajassa. 
Nainen suivaantui ja sanoi komentavalla sävyllä: -Ei saa murista ihmiselle, mene kauemmas siitä!

J meni tilanteesta jotenkin hämilleen ja kiltisti pyysi Onnia leikkimään vähän sivumpaan, mutta eihän sen nyt niin kuulu mennä? Ranta oli leikkiviä lapsia pullollaan mut tämä muriseva krokotiilipoika sattui nyt vaan olemaan tän viivasuutiukkiksen tiellä.

Mitä mieltä te olette? Saako lapset leikkiä uimarannalla? Eikö se ole ihan suht normaalia että yleisellä rannalla, kesäisenä päivänä vesi loiskahtelee vähän sielä sun täälä? Ja haittaako se jos 4-vuotias leikeissään murahtaa?? 

Ps. kiellän kyllä lapsiani loiskuttamasta ihmisiä, eikä ole tarkoitus että vieraita ihmisiä vallan vaanittaisiin :D Mutta lapset on lapsia! 


Tässä meidän ihanat uimarit "possuajelulla" :D <3 

Kiitos ja anteeksi :D

Terkkuja
Nadja

8 kommenttia:

 1. Näitähän piisaa, jättää omaan arvoon vaan jos itse tietää että ei oo tehty mitään väärää. Mut joo, tollanen jää kyllä kaiveleen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piisaa piisaa :D Mut mua jää todella vaivaamaan tuommoset. Ja paha mieli. höh.. Pitäis antaa mennä vaan toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos!

   Poista
 2. Kyllä rantavedessä pitää saada leikkiä krokotiiliä ja vaikka vähän muristakin. Tosin jos muhun joku ihan vieras tenava ripustautuu pitemmäksi aikaa (murisemaan, vaanimaan, mitä vaan) niin kysyn kyllä tenavalta, että missäs sen krokotiilin isi/äiti on, että josko vaikka niille murisisi välillä.

  Aiheesta mun mielestä taas sitä vierastakin lasta saa komentaa, jos muksun kanssa liikkuvat ei sitä tee. Kivien heittelystä, pienten kumoon tönimisestä (eteensä pitää katsoa), lelujen kädestä viemisestä jne. komentaa se, joka tilanteen näkee. Komentaa voi huutamattakin, vaikkapa kysymällä, että onkos ihan fiksua. Mä toivon, että mun mukuloita joku tuolla komentaa, jos en ite ole läsnä tai huomaa itse komentaa. Ja yhtälailla paimennan tuolla muitten mukulat, noukin niitä sillankaiteilta ja junaradalta, räjäyttelemästä "pommejansa" alikulkutunnelista jne. Kaipa ne vanhemmat kumminkin tahtoo kersansa ehjänä kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista :)
   Kyllä oon sun kanssa samaa mieltä että lapsia saa ja pitääkin "komentaa" oli sitten omia tai vieraita jos tilanne vaatii. Juurikin vaaratilanteet tai muuten epäilyttävät tilanteet tai kiusaamiset tms.Ja eritoten jos lapsen vanhemmat eivät ole paikalla tai näkemässä.

   Mutta täs meidän tilanteessa just jäi ketuttamaan aikuisen hyökkäävä asenne leikkivää lasta kohtaan, joka ei mitenkään edes lääppinyt tai ripustautunut :D Eikä mikään pitäaikainen vaanimissessio ollut kyseessä vaan lähinnä ohi uiskentelu ja murinat päälle.
   Mut nää on just näitä juttuja joita ei pitäis jäädä märehtiin. Otti vaan niin pattiin aikusen töykeys että oli pakko avautua :P

   Poista
 3. Johan on ollut huumorintajuton tyyppi... Kyllä lasten kuuluu saada leikkiä ja kun kerran ei tyyliin noussut seisomaan ja heittänyt/roiskinut vettä päälle niin oli kyllä todella kummallista käytöstä.. Jospa hänellä oli sitten vain huono päivä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin huumorintajuton tai jotain :P
   Ja asia olis tietysti eri jos Onni olis räiskinyt vettä naisen päälle, ymmärtäisin säikähdyksen ja suusta pomppivat sammakot kyllä siinä vaiheessa, en mäkään tykkää jos päälle räsikittäis kahmalokaupalla kylmää vettä.
   Mä otan vaan jotenkin itteeni jos mun pienelle viattomalle lapselle ollaan ihan turhasta töykeitä.
   murrr, murisee jo äitikin täälä :D

   Poista
 4. Voi veljet. Mua ihan naurattaa tuon komentaneen äidin käytös. Tosi tyhmää. Tunnustan. Olen minäkin joskus ohjannut turvallisempiin leikkeihin ehkä jonkun joskus,mut ei ny tollasesta. Murinasta vielä! Ja jos aikuinenkin on vielä vieressä. Jopa oli pokkaa. Huhhuh. Ymmärtäisin sanomisen jos olis vaikka tahallaan litrakaupalla roiskinut vettä näiden päälle mut ei, ei tollasesta. Uskallanko sanoa idioottimaista käytöstä. Entäs jos mieskin olis leikkisästi murahtanut vastaukseksi? ☺ Olisitte varmaan raastuvassa? 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiäkkö mä mietin kans näin jälkeenpäin että olis ollut kyllä hyvä jos ois hoksnnut vähä murista takaisin :D :D Ja hei vähintäänkin raastuvassa olis varmasti isä ja poika :D

   ja uskalla vaan sanoa idioottimaista, niin se oli munki mielestä! :D

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3