tiistai 11. elokuuta 2015

Kaikki hyvin! 4-vuotiaan kanssa neuropolilla

Huoh, tää päivä on ollut jotenkin yltiöraskas;
-raskas ilma! ukkonen varmaan tulossa?
-jännittävä aamu koululaisille + äidin stressi kuinka koulussa sujuu, R:llä yläkoulu ja E:llä uusi ope
-Onnin kanssa neuropoli aamulla (ahdisti vaikka tiesin että huolta ei ole)

Onneksi kaikki kuitenkin meni hyvin, no ukkosesta en tiedä, mutta koululaisilla oli kaikilla poikkeuksetta ollut hyvä päivä, iloisia nassuja oli kiva ottaa kotona vastaan! Ja Onnin kanssa neuropolilla kaikki oli hienosti. No miksi me sitten käytiin sielä?

Pari vuotta sitten Onnilla oli noin kuukauden välein tosi rajut päänsärkykohtaukset, poika heräsi  kummallakin kerralla aamuyöstä jäätävään päänsärkyyn ja oksenteli rajusti, oli niin kipeä ettei meinannut pysyä edes hereillä makoili ja tuskaili vain. Kummallakin kerralla päänsärkykohtaus kesti n. 4-5 tuntia ja poika oli "kohtauksien" jälkeen elämänsä kunnossa.
Oireet oli kuitenkin niin rajuja että menimme toisen päänsärkykohtauksen jälkeen lääkäriin ja saimmekin heti ajat jatkotutkimuksia varten. 
Mietittiin oliko kyseessä migreenikohtauksia (2-vuotiaalla harvinaisia), epileptisiä kohtauksia vai jotain ihan muuta.
Onnille tehtiin pään magneettikuvaus ja löytönä oli yhden aivopoimun paksuuntuma. Sillä on joku hieno nimikin mutta en ikinä muista sitä (ai kauheeta kuin en muista!!). 
Tämä löydös voi olla sellainen mikä saattaisi aiheuttaa Onnille epilepsiaa. Tai sanottaisko että nostaa riskiä saada epilepsia. 
Olemme käyneet Onnin kanssa aivojen sähkökäyrätutkimuksissa ja magneettikuvat ollaan myös otettu toistamiseen n. puoli vuotta sen jälkeen kun ensimmäiset kuvat otettiin. Onneksi sähkökäyrissä ei havaittu mitään epilepsiaan viittaavaa, samoin uusituissa pään kuvissa ei olut mitään muutoksia edellisiin. 

Tänään meillä oli siis viimeinen kontrollikäynti lasten neuropolilla. Tiesin että kaikki on varmasti hyvin, Onnilla ei ole ollut nyt päänsärkyjä lähes kahteen vuoteen! ja muutenkin poika on niin reipas ja eläväinen. Mutta silti mua jännitti aivan hulluna! 
Ja mikä ihana helpotus kun lääkäri sanoi ääneen että mitään huolta ei nyt tarvitse enää tästä kantaa, poika kasvaa ja kehittyy hyvin <3 
Mahdollisesti toimintaterapiaa hienomotoriikassa tullaan tarvitsemaan mutta tällä ei toki ole mitään tekemistä näiden päänsärkyjen kanssa :D 

Onni oli niin reipas lääkärissä että käytiin ostamassa poitsulle kanttiinista jätskipalkinto <3 Poitsu meinasi että olis hyvinkin voinut jäädä sairaalaan yökylään kun sielä oli niin kivoja leikkuja :D 

Nyt just <3 oon maailman kiitollisin siitä, että meidän kaikki viisi lasta saavat olla terveitä. Pienet tai suuretkaan tinttailut tai sählingit ei haittaa yhtään! Mä oon vaan niin iloinen siitä että ne kaikki on olemassa <3 niisk <3 
Täälä mä herkistelen ja kylven suuressa rakkauden tunteessa mun jokaista kuulanmurua kohtaan <3

Terkkuja
Nadja

18 kommenttia:

 1. Oi, kun ihana uutinen :) Ihana kun Onni on OK! Ja eiks ole aika ihanaa, kun se ensimäinen aloittaa seiskan :)
  Mutta sulla ne kaikki vielä kotona ;) Madde aloittaa 3. vuoden Halmstadissa ja Kevin lähtee Inttiin tammikuussa, Mattias ysille ja meidän vauva Elliot aloitti 4:luokan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Niin huojentavaa kuulla se lääkärin suusta, että kaikki on nyt hyvin <3
   Ja siis on ihanaa kun eka menee seiskalle :D Mutta samalla jännittävää, oon ihan hulluna jännittänyt Rasun ekaa päivää :D Ettei vaan saa mokuja, tai ettei niille huudella tai olla ilkeitä, mä oon vaan tämmönen huolehtija :P

   Ja siis sun vauvat on jo niin isoja <3 siis tammikuussa oot inttipojan äiti!! En kestä, mahtavaa :D

   Poista
 2. Voi miten ihana kuulla että kaikki oli kuvauksissa mainiosti! Voin kuvitella miten tuollaiset kohtaukset on säikäyttänyt, onneksi kaikki on nyt hyvin. Makee lippis muuten pojalla. Tuollainen hainsuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt saa relata tuon asian suhteen <3 onneksi :) Oon tosi helpottunut!
   Ei mitään muuta niin ahdistavaa oo kuin huoli oman lapsen terveydestä <3

   Ja toi lippis on kyl magee, Onni tykkää tosi kovaa :) Ja ihan perus henkkamaukka-kamaa.

   Poista
 3. Onneksi kaikki hyvin! Aina toivoisi että omat lapset pysyisivät terveinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä <3 Se on kyllä suurin siunaus että kaikki lapset on terveitä <3

   Poista
 4. Ihana juttu että kaikki oli hyvin.♥ Hurjalta kuulostaa tuollaiset päänsäryt. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 kyllä <3
   Ja nuo päänsärkykohtaukset tosiaan kuulostaa hurjilta ja olivat hurjia.
   Toivottavasti ei Onni-kulta joudu niistä enään koskaan kärsimään. <3

   Poista
 5. Ihana juttu, että kaikki on kääntynyt parhain päin! <3

  Mekin päästiin keväällä neurologin juttusille, kun Pihvi sai eräänlaisia kohtauksia joskus montakin kertaa päivässä. Hullua tärinää ja kehon jännitystä. Piuhat päähän ja hirveä nukutusrumba, jonka jälkeen lapsi jalkeille melkein samoin tein. Aivosähkökäyrät todettiin lopulta normaaleiksi, vaikkei mitään varmaa voitu sanoa, koska kohtausta ei saatu nauhalle. Onneksi asia selvisi pian. Ja kohtauksetkin ovat jääneet pois. Epäilivät, että ovat vain jotain kehitykeen liittyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   Voi Pihviä, kuulostaa aika raisulta mun korvaan! Ja normaalia kehitykseen liittyvää, aika hurjaa <3 Nytkö ei enää mitään oo sit ollut?

   Ja siis se nukutusrumba niiden sähköpiuhojen kanssa oli kyllä aika haastavaa etten sanois! Onneksi sitä ei oo tarvinnut uusia :P

   Voi näitä pieniä <3 niin rakkaita ja niin paljon huolta <3

   Poista
  2. No siis käytiin neurologilla joskus 8kk neuvolan tienoilla maaliskuussa, ja kesäkuuhun mennessä niitä ei sitten ollut. Muakin jäi hieman ihmetyttämään, että mitähän kehitykseen liittyvää ne oli. Mutta ilmeisesti ei kuitenkaan mitään sellaista, josta pitäisi huolehtua. Muunmuassa epilepsiaa ne halusi noilla aivosähkökäyrillä sulkea pois, ja kun ei ollut, niin oltiin melkein tuputtamassa refluksidiagnoosia. Pihvi kun ei vaan närästele tai puklaile.

   Pääasia kuitenkin, että nyt on kaikki hyvin. Meidän molempien jälkikasvulla <3

   Poista
  3. Kyllä kaikkee kans <3 ja osaan vaan kuvitella sitä huolen määrää mikä teilläkin on ollut <3

   Ja todellakin pääasia on että nyt pikkuisilla kaikki kunnossa <3 :)

   Poista
 6. Hieno juttu, että Onni on terve ja särkykohtaukset ovat loppuneet.

  VastaaPoista
 7. Voih! Olen useasti miettinyt miten onnekas on kun lapset ovat terveitä. Ei ole mitään suurempaa murhetta silloin kun jokin on vialla!! Onneksi kaikki oli hyvin ja voitte nyt "unohtaa" koko episodin! <3

  VastaaPoista
 8. Ihana kuulla, että kaikki on hyvin!
  Meidän keskimmäinen sairasti aivokalvontulehduksen 4-vuotiaana ja sen jälkeen opetteli puhumisen ja kävelemisen uudestaan, ja neurologilla käytiin ensimmäinen vuosi aika tiuhaan. Jo pahimman mentyä ohi, alkoi pojalle tulla poissaolokohtauksia ja epäiltiin epilepsiaa, mutta kaikkien tutkimisten jälkeen mitään ei onneksi löytynyt, ja tänään tuo on jo superreipas nelosluokkalainen.

  Nyt kyllä arvostan jokaista päivää kun lapset ovat terveitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä teillä on ollut rankkoja aikoja <3 Onneksi pojalla on nyt kaikki hyvin <3 Se huoli on kyllä niin sanoinkuvaamaton kun on kyse oman lapsen terveydestä tai jopa hengestä..

   Kyllä saa olla niin onnellinen ja kiitollinen siitä että lapset saavat olla terveitä <3

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3