perjantai 25. maaliskuuta 2016

Se paras porkkanakakku pellillä!

Onnin kanssa eilen iltasella leivottiin pitkästä aikaa, vähänniinkuin pääsiäisen kunniaksi, ja mikä sopisikaan paremmin pääsiäisen väreihin ja teemaan kuin ihana herkullinen porkkanakakku <3  
Porkkanakakkua on tullut leipastua vuosien saatossa aikasta useinkin, mutta nyt muokkasin vähän vanhaa tuttua reseptiä ja lisäsin pohjataikinaan fariinisokeria <3 Tuli ihan sairraan hyvää ja mehevää! Ja tottahan toki haluan jakaa reseptin tähän herkkuun myös teille. Meillä muutes kaikki kakut ja piirakat valmistetaan aina pellillä, lähinnä siksi että saa tarpeeksi suuren satsin kerralla, haha t.herkkupersukset :D

Tarvitset:

Pohjaan

1 dlfariinisokeria
3 dlsokeria
4munaa
2 dlrypsiöljyä
6 dlporkkanaraastetta (n. 7 isohkoa porkkanaa)
4 dlerikoisvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria
2 tlsoodaa
2 tlleivinjauhetta
2 tlkanelia
Kuorrute
300 gtuorejuustoa
dltomusokeria
reilu 1 rklsitruunamehua
tlvaniljasokeria
100 gvoita







Tee näin:

-Raasta porkkana hienoksi raasteeksi
-Sekoita kuivat aineet  keskenään
-Vaahdota munat ja sokerit 
-Lisää munasokerivaahtoon porkkanaraaste ja öljy, sekä kuivat aineet lastalla käännellen.
-Kaada taikina pellille ja levitä tasaisesti
-Paista uunin keskitasolla 175c:ssa (kiertoilmauuni 150c) n. 20-30 min.

-Sekoite kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä täysin jäähtyneelle pohjalle.




Ihania herkkuhetkiä ja kivaa pitkäperjantain iltaa kaikille <3

Terkkuja
Nadja

8 kommenttia:

  1. Ooh mikä herkku ja iloinen ihana nassu. Mukavaa pääsiäistä Nadja <3

    VastaaPoista
  2. Mulla on huomenna tarkoitus leipoa porkkanakakkua. Hiukan eri ohjeella mutta varmasti tulee silläkin makoisaa.

    Iloista pääsiäisen aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan varmasti tulee :D Eikait nyt "pahaa" kakkua ole olemassakaan :D

      Kivaa pääsiäistä <3

      Poista
  3. Porkkanakakku on niin namia. Pitäisköhän alkaa leipomaan :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3