keskiviikko 14. lokakuuta 2015

40 kg kakaraa kärryissä, mikä naurattaa??

Elämän syntyjä syviä ja suuria kysymyksiä mietin tänään kun lykkäsin lähes 40 kg kakaraa kärryissä, suuressa ylämäessä puuskutin ja harpoin parin metrin askeleita puolijuoksua. Niin mä mietin tätä kun ihmiset arvostelevat tai ihmettelevät kärryissä istuvia taaperoita/leikki-ikäisiä (minkä ikäiset nyt sit menee milläkin nimityksellä, en ees tiä :D ) . Meillä siis 4v ja 2v istuvat tyytyväsinä pyörän kuljetuskärryissä, joita käytetään meillä enimmäkseen ihan rattaina vaan,kulkuvälineenä paikasta  A paikkaan B. Meillä kärryt ovat tietyllä tapaa elinehto sillä mulla ei ole päivisin käytössä autoa ja tykätään kuitenkin liikkua pidempiä matkoja silloin tällöin.
Pikkusia kiireettömiä matkoja esim puistoon ja lähikauppaan lapset kävelevät tietysti itse, siinä ei ole luonnollisestikkaan ole mitään ongelmaa. Kauemmas asioille, kauppaan tai kylään lähtiessä siinä missä autollinen mama pakkaa lapsukaisensa autoon turvaistuimiin, niin tämä ei-autollinen mama pakka lapsensa kärryihin.
Kumpi nyt sit on yhtään sen tuomittavampaa lapsen istuttamista :D Autossa vai kärryissä? Mietin vaan :)


Oikeestaan mulla ei nyt tässä ole mitään henkilökohtaista agrea mihkään suuntaan koska ei mulle kukaan päin pläsiä ole tullut tätä kummastelemaan. Mutta huvittuneita katseita saan kyllä, oikeestaanpa aina kun tuola pörhälletään.
Sitä oon ennemminkin oikeen miettinyt että miksi jättää tuplat ostamatta kun lasten välillä on ikäeroa vaikka se 2 vuotta. Kun esikoinen on JO kaksi vuotta eikä kaksivuotiaiden tarvitse enää istua kärryissä? Samaan hengenvetoon saatetaan manata kuinka kauheeta on kun ei ikinä pääse lasten kanssa mihkään kun ei ole autoa ja esikoinen ei jaksa vielä kävellä pidempiä matkoja.
Kukin tyylillään ja nämä on vaan mun ajatuksia, mut pitää sanoa että kyllä mä välillä ihmettelen :D


Kuvat Norudemu <3 
Napa style parin viikon takaa

Tänään kun tosiaan harpottiin kotiin systerin luota ja vastaantulijoilla riitti pällisteltävää, niin päätin että aivan sama. Katsoin mummoja ja faareja tiukasti silmiin ja annoin kaikista kauneimman aurinkohymyni (hehe) ulottua korvasta korvaan ja pirteästi tervehdin vielä päälle :)
Ehkäpä siinä sitten unohtui alunperäinen ihmetyksen aihe ja saivat jäädä miettimään että mikäs tuota .muijaa vaivas? tunnenko mä sen jostain? luuliko se mua joksi toiseks? Olikohan se ihan täysillä matkas, ei varmaan ollu kaikki ihan kotona? Haha :D 

Tämmöstä tänään! Mitäs teidän keskiviikkoon? <3
ps. se ihana Diy-taulu minkä väänsin rakkaudella Maijalle pärähti lattialle ja lasi pärähti tuhannen päreiks, astianpesukone levahti rikki eilen, mä sain eilen uuden ihanan kameran, mut siihen EI oo muistikorttia, mun niskat on niin kipeet että tuntuu et pää tippuu pian, söin eilen suklaata. EI MULLA MUUTA <3 <3 


Terkkuja
Nadja

22 kommenttia:

 1. Minulla oli pari viikkoa sitten samanlainen kokoonpano tuplarattaissa, 2 ja 4 vuotias. Varsinkin bussissa pällisteltiin. Vanhempi lapsista täytti ihan vähän aikaa sitten neljä eikä ole oikein enää rattaissa viihtynyt mutta on tilanteita että on pakko. Myin rattaat juuri pois ja nyt isompi yleensä pyöräilee joka paikkaan. Vaihtoehtona olisi laatikkopyörä mutta hän tahtoo mieluummin pyöräillä itse, joten annan aina kun mahdollista. No eiköhän siitäkin tullut sanomista kun "äiti pakottaa polkemaan vaikka maa on jäässä". Mikähän oikein olisi hyvä? Autoa en aio arkimatkoille hankkia ja mies tarvii sen ainoan töihinsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta :D Ikinä ei voi kaikkia miellyttää, joten kaikista parasta että miellyttää omilla ratkaisuilla ensisijaisesti ihan itteensä :)
   Meillä ei 4-vuotias suostu pyöräillä, joku ihme klikki ettei vaan halua pyöräillä. On kyllä reipas kävelemään ja tykkää myös potkutella potkulaudalla. Mutta onneksi istuu tarvittaessa myös mielellään kärryissä siskon kanssa jos/kun mennään pidemmälle tai on kiire aikataulu :)

   Poista
 2. Antaa niitten ihmetellä :) T: Toinen vannoutunut kärry-mama ;D

  VastaaPoista
 3. Kyllä mäkin kärryttelen tuplilla noiden kanssa vielä pidemmät matkat! Eikä mua ainakaan kiinnosta jos joku katsoo pahasti.. Tollaselle pienelle matkat on kuitenkin paljon pidempiä kuin mitä aikuisen jalalle. Näytä kieltä niille hölmöille ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onni on vielä niin iskokoinen et näyttää helpostikki vuotta vanhemmalta, niin ärsyttää vaan kaiken maailman kyylät :D mut en mä niistä jaksa silleen piitata, joo kieltä vois näyttää <3 :D

   Poista
 4. Voi mitä epäonnea - se ihana taulu.. Nyyh! :/<3

  Meillä lykätään 4-vuotiasta ja 1,5-vuotiasta ihan onnellisena tuplakärryissä, toisinaan kuljetaan autolla ja toisinaan liikutaan kaikki pyörillä. Teemme juuri niin kuin itsestämme tuntuu hyvältä! Minusta tuntuu, että nykyään mitataan miten hyvä vanhempi on ihan hassujen asioiden perusteella: Mitä aikaisemmin rattaista luovutaan sen parempi äiti olet, mitä lyhyempää päivää lapsesi on hoidossa sen parempi äiti olet, tai mitä vähemmän sokeria lapsesi syö sen parempi äiti olet.. Håhåjaa.. Jos keskittyy vain näihin asioihin luulen, että on aika kaukana siitä oikeasta vanhemmuudesta!! Eli kärryttelet vaan niin pitkään kuin sinusta tuntuu hyvältä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se taulu kun meni rikki niin raapas aivan sydämestä! :'( On nyt ilman lasia, ja ihan menettelee niinkin kyllä :)
   Ja oot oikeessa, jos sitä liikaa miettii kuinka PITÄISI tehdä niin missaa helposti koko touhun <3 lykitään vaan ylpeinä näitä meidän lapsukaisia <3 :)

   Poista
 5. Voi aurinkohymy <3 Voin kuvitella ton tilanteen... Tsemppiä kärrymamma <3

  VastaaPoista
 6. Voi antaa ihmisten katsoa mitä se heille kuuluu. :D
  Voi harmi se taulu, niskajumi, astianpesukone ja muistikortti. Peukku sen sijaan uudelle kameralle ja suklaalle, koska vaatihan nuo tilanteet suklaata. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :D ja hihih, tilanteet tosiaan vaati vähän suklaata :P

   Poista
 7. Näytät kuvissa tosi kauniilta <3

  Mä olin aikaisemmin se mama, joka arvosteli yli 3 vuotiaiden istuttamista rattaissa, mutta kun oma kullannuppu lähehentelee koko ajan sitä kolmea niin en voisi kuvitellakaan että lähtisin vaunulenkille taaperon kanssa ilman tuplia :D sitähän sais kantaa reppuselässä ekan kilometrin jälkeen 😂 kolmisen kilsaa meidän 2,5v jaksaa kävellä, se tuli tänään testattua! Ymmärrän siis pointtisi, joten anna tuijottaa jos haluavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Ja siis kyllä mä ihan silleen ymmärrän että lasta pitää kannustaa itse kävelemään ja on tärkeetä että saa liikuntaa yms yms. Mutta just kun ainut kulkuneuvo on se kärry ja jos mennään asioille esim 3 km/suunta niin kyllä monelta hampaitten kiristelyltä säästyy kun saa lapset istua kärryissä :) Puhumattakaan että jos joskus haluan mennä lenkille, niin ei muuta kuin kakrut kärryyn ja hyvällä säkällä ottavat pikku päikkärit samalla :)

   Poista
 8. Täällä Usassa on ihan normaalia, että muksua työnnellään kouluikään asti kärryissä. Kärryt on monesti sellaisia rimpuloita, jotka notkuu menemään. Alkuun ihmettelin sitä itsekkin, mutta onhan se turvallisempaa lykätä muksu kärryihin vöihin esim. isossa kauppakeskuksessa kuin juosta niiden viikareiden perässä ja pelätä, että joku kidnappaa. Meillä nuorimmainen lopetti kärryissä istumisen kolme vuotiaana ja sen jälkeen ei ole suostunut kärryihin, joten en pääse hänen kanssaan kaupoille. Onneksi on nyt kasvanut ja järkikin juoksee, ettei enää karkaile.
  Toisaalta mitä sillä on väliä, mitä muut ajattelevat sun rattaiden työntämisestä, jos se on kuitenkin teille paras vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan , isoissa kaupungeissa tulee toki tuo turvallisuus juttukin mukaan! Hiukan eri meininki kuin täälä "lintukodossa" :)
   Meillä lapset istuvat ihan mielellään kärryissä kun tilanne vaatii, kun ei nyt kuitenkaan ihan joka päivä jatkuvasti körötellä :)

   Ja kyllä oon päättänyt olla piittaamatta muiden katseista, eihän meidän jutut muille kuulu :)

   Poista
 9. Vauhdikkaalta ja tapahtumarikkaalta Kuulostaa! Joillain ihmisillä on kyllä erityisen vahvat mielipiteet toisten asioista, mutta ei välitetä!

  VastaaPoista
 10. Meilläkin kuskataan välillä jopa kolmea samaan aikaan :D vauva ja kolmevee lepuuttavat istuimissa ja jopa neljävuotias kulkee seisomalaudalla :D Että siinä riittää kyllä katseltavaa, varsinkin kun tämä reilu viiskytkiloinen naikkonen tuota väkimäärää puskee eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei osaan kuvitella näyn <3 :D Hyvä kun on kulkupeliä!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3