perjantai 16. lokakuuta 2015

Seinäkaappikello, hitti vai huti?


Tiktak tiktak tiktak..
Tuo ihana hiljaisuudessa nakuttava. Mieleen putkahtaa muistoja lapsuudesta, nakuttavaa kelloa oli kiva kuunnella. Meillä kotona oli yleensä niin kova meno päällä että kotoota näitä hiljaisia kello-hetkiä ei olla poimittu, vaan just jossain kaverin luona tai mummolassa vaikutuin aina tosta nakuttavasta kellosta. Siinä oli jotain arvokasta ja rauhoittavaa.

Eilen me kaivettiin vähän kaappeja ja törmäsin tähän J:n perintökelloon, Oikein kunnon vanhan ajan Rhythm seinäkaapikello, nakuttaa kuuluvasti, kumajaa aina tasatunnein ja puolelta. Kellon olemassolo oli jostain syystä päässyt aivan unohtumaan, osittain siksi ettei se meidän mielestä ole ihan sopinut meidän kodin sisustukseen. Nyt kuitenkin puunattiin kello ja katsottiin sille "paraatipaikka" meidän olohuoneesta, ja kyllä se sopii! Paremmin kuin mitä olin ajatellut, jotenkin tuo semmosta tietynlaista lämpöä ja kodikkuutta. Meillä on tummat lattiat ja vaaleat seinät joten kontrasti on aika hieno.
Meidän lapset on aivan ihastuneita tähän kelloon varsinkin kun se lyö, tai kumajaa kuinka sen nyt sanois :D Mitäs te tykkäätte tällasisista vanhanajan kelloista? Onko hitti vai huti?

Kellon harkittua kipitystä,
ohi marssivaa aikaa.
Pysähtyneessä hetkessä, hiljaisessa olemattomuudessa
kipittäen vaan kiirehtii, kiirehtimistään kipittää
Arvokkaasti kertoen, elämää askel kerrallaan, 
eteenpäin aina vaan , loputtomiin jatketaan

Ihkupihkua viikonloppua kaikille <3

Terkkuja
Nadja

18 kommenttia:

 1. Ihana kello! ♡ Noi vanhanaikaiset kellot on kyllä mahtavia. Mä haluaisin kanssa tuollaisen. Nyt kun muistelen tarkemmin, niin meillä oli aika samanmoinen kotona silloin kun mä oli pieni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mä kyllä tykkään kans <3 En vaan ole aiemmin ymmärtänyt näiden kellojen päälle :D Onneksi nyt hiffasin! :D

   Poista
  2. Mä oon jostain syystä aina tykännyt :)

   Poista
 2. Hittihän toi kello on <3 Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 3. Noi on kyllä kauniita mutta mä oon kummajainen ja pelkään noiden kovaäänistä tikitystä yö aikaan ja varsinkin sitä kilkatusta tasa tunnein :D Miehen mummolassa on tuollainen kello enkä oo koskaan uskaltanut yöksi jäädä :'DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua <3 :D mut pitää kyllä myöntää että lapsena mä myös jännäsin tota kellon tikitystä, jotenki jännää ja jopa aavemaista jos alkaa oikeen sille tuulelle itseään psyykkaan :D
   Mut ei mua tää meidän kello pelota <3 :D

   Poista
 4. Ehdottomasti hitti! Täydellisen retro, mutta silti jotenkin niin moderni :) Huolisin meille silmänräpäyksessä! Muutenkin tuntuu siltä, ettei vanhoja kunnon analogisia kelloja huolita enää sisustukseen mukaan, kun ajan näkee jokaisesta elektronisesta laitteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, munki mielestä tuo on just soppelisti retro, mut silti hyvin tän päivän sisustukseen sopiva <3 Uskon että pikkuhiljaa aletaan enemmän taas arvostaan oikeita kelloja, tai toivon niin! <3 :D

   Poista
 5. Siis aivan ihana tuo kello! Tuo on tuollainen ihana 60-lukuhenkinen seinäkello ja se on yksinkertaisesti todella perfect. En ole varma sellaisista romanttisesta versiosta - mutta tämä on aivan ihana! :)<3 Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 Joo en mäkään ihan välttis semmosta romanttista versiota osais ajatella, mut tämä toimii hyvin meidän kodin sisustuksen kanssa <3

   Poista
 6. Ihana ihana ihana!!! <3 Tuosta kellosta tulee mummula mieleen. Siellä seinäkaappikello löi niin kovaa, että joskus se piti pysäyttää. Ihania muistoja mummulasta jota ei enää ole. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 kiitti Selina :) joo mummola mullakin tulee mieleen vaikkei meidän mummoloissa ehkä aivan tämmöstä ollutkaan :D

   Poista
 7. Muakin aina pienenä rauhotti mummolan tikittävä ja tasatunnein lyövä seinäkello:) nyt ku mummil käytiin olin iha pettynyt ja Tuukka oli myös ku kello oli seinällä, mut lakannut lyömästä:/ joten sanon hitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just lapsiin tämä kello meilläkin vetoaa <3 Aina kun kello ilmoittaa olemassaolostaan niin joka puolella näkyy iloisia jännittyneitä nassukoita <3 :D Saas nähdä kuinka kauan jaksavat lapset olla innoissaan :)

   Poista
 8. Tykkään! Hieno kello, meilläkin tällainen on (tosin vintillä, kun ei kukaan ole vienyt kellosepälle). Tikitys ei minua haittaa, jos on muuta ääntä taustalla. Mutta täytyy myöntää, että pidän enemmän siitä, kun on täysin hiljaista eikä mikään tikitä tai hurise :). Kaikkeen tietenkin tottuu ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tuo tikitys kaikessa mukavuudessaankin on kyl ( nyt muutaman päivän sitä kuunnelleena) silleen et en tiä ihan että häiritseekö se vai ei. Tossa se nakuttaa mut sit jos laittais pois niin ehkä tuntuis että jotain puuttuu :D

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3