maanantai 26. lokakuuta 2015

Talviaika, no morjens!

Mikä sen ihanampaa kuin siirtyä talviaikaan, aamulla saa nukkua tunnin pidempään ja silleen..
No voin kertoa että meillä se ei mennyt ihan noin.  Meillä ei todellakaan nukuta yhtään pidempään, vaan sen sijaan että koisattais onnellisina ja herättäis virkeänä talviajassa, meillä on alettu heräämään jopa aiemmin kuin kesäaikana + sitten tämä kellojen siirto. Tarkoittaa sitä että eilen la-su välisenä yönä (en voi ees ihan aamuksi sanoa) meidän Opsukka-Onnellinen heräsi kello 04.30 <3 Ja Mimosa hyvänä kakkosena klo 05.30. Tänä aamuna oltiin vanhemmille aavistuksen hellempiä ja herättiin vasta klo 05.00.. Ennen klo seitsemää aamulla täälä oli jo semmonenkin hulabaloo ja elämä ollut jo pitkän tovin, että en tiä oisko pitänyt itkee vai nauraa..

Ihan hullua! Mikä ihmeen aataminaikainen juttu tämä kellojen siirtely oikein on? Mä en näe tässä oikeesti yhtään mitään pienintäkään järkeä tai hyötyä. Mulle on kyllä joskus kerrottu että miksi näitä kelloja siirretään mutta en enää muista, enkä jaksa ees googlata. Mua nyt vaan pännii tämmönen touhu.

Kuinkas teillä on sujunut siirtyminen talviaikaan? Nukutaanko tunti pidempään vai herätäänkö ennen kukonlaulua (ois tehnyt mielei kirjottaa että sianpieremää, mut se on niin kauhee sana että tulee melkeen oksennus kurkkuun).

Ja taas vois tästäkin suosta sen positiivisuuden kaivaa.. Nimittäin mulle on taas kasvanut nää kilosilmäpussit! Siinä ei nyt itsessään mitään positiivista ole, mutta siinä on että saan vihdoinkin syyn mennä ostamaan uuden silmänympärysvoiteen ja valokynän <3 <3

Eli perusmaanantai terkkuja
Nadja

27 kommenttia:

  1. Voi niin sympata sua...meilläkin puoli viis eka "kukko" lauloi ja herätti muut...ite oon puolikuollut tänään ja vain suklaa vois pelastaa,tosin ei sekään auttanut,kun se loppu jo;)Voisko tosiaan tästä kellojensiirtelystä luopua jo...
    -Annu h-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis tää on oikeesti aika traagista :P Jaksuhali <3

      Poista
  2. Meillä pojat pomppasi ylös sängyistään normaaliaikaansa, eli 06:30. Sunnuntai aamuna kuitenkin se kello olikin tuolloin vasta 05:30. Onneksi sentään sain venytettyä aamupäivän hommia sen verran, että päikkäreille nuorempi kävi edelliseen normiaikaansa eli uutta aikaa klo 13. Iltaa en lähteyt edes venyttämään ja tänä aamuna herättiin vähän normaalia aiemmin, ehkä 20minuuttia. Toivottavasti menee näin helpolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eiköhän nämä meidänki tyypit jossain vaiheessa sopeudu.. Yleensä menny mun mielestä kivuttomammin, mut pakko pian helpottaa!
      Teillähän meni suht kivottomasti tosiaan, jos tuolla selvisitte :)

      Poista
  3. Mä vähän kanssa mietin et mitä tää kellojen siirto saa taas aikaan, muistan viime vuodesta liian elävästi sen kun herättiin Typyn kanssa pitkän aikaa jo viiden aikoihin.. Noh, tähän asti on mennyt ihan kivasti.

    Sulle on muuten mun blogissa haaste, jos haluat ottaa vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ei tule takapakkeja teille!

      Ja kiitti haasteesta <3 Tuun kurkkaamaan!

      Poista
  4. Meillä herättiin kanssa ihan liian aikaisin, tosin nyt se ei tunnukaan niin aikaselta verrattuna teihin :D Lapset heräsi vasta kuuden jälkeen! Mutta tää kellojen siirtely on niin ärsyttävää!! Mä heräsin viime yönä klo 02. Töissä kyllä olisi väsyttäny ja tää koko päivä on ollut niin väsyttävä ja iltaankin on vielä aikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei tää ole ihmisten touhua ollenkaan! Todella ärsyttävää tosiaankin.
      Tsemii sullekkin <3

      Poista
  5. Mä olen varmaan niitä harvoja jolle talviaikaan siirtyminen ei vaikuttanut hirveästi :) Tosin kuun möllykkä taitaa ensi ja seuraavana yönä pitää hereillä. Taikauskoa tai ei, nukun aina huonosti täyden kuun aikoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muhun ei myöskään vaikuttais, mut nää lapsukaiset on asia erikseen :D
      Ja niinpä näkyy kuu tuola möllöttävän, sekin vielä! :D

      Poista
  6. Hahaa.. Kyllähän tutkijatkin sanovat ettei tässä touhussa ole mitään järkeä :D Meillä lapset heräsivät 6:30 "uutta aikaa" ja silloin olikin ihan hyvä nousta ylös. Ei kyllä kovin paljon naurattaisi jos joutuisin heräämään ennen kello viittä. Apua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että tutkijat ovat samaa mieltä :D
      Ja apua todellakin, ei naurattanut yhtään kun katsoin aamulla kelloon :P

      Poista
  7. Meillä ensimmäiset aamuvirkut nousevat viikonloppuna joskus 8:30 paikkeilla. Sen verran hyvin olen pojat kouluttanut, että tietävät olla häiritsemättä vanhempia ennen yhdeksää :) Siinä 9:30 paikkeilla tulee herätys, joskus vasta klo 10. Riippuu siitä, että kuinka nälkä pojilla on.
    Aina ei ole yhtä leppoisaa ollut, kyllä meillä pojat pieninä heräsivät viimeistään seitsemältä. Onneksi ei enää. Minulla on herätys joka arkiaamu 5:30, mikä on täysin oman rytmini vastaista. Siksi niin nautin sunnuntaista, kun saa nukkua pitkään :)
    Meillä talviaikaan siirtyminen sujuu aina ongelmitta, kesäaika on vaikeampi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllä odotan noita aikoja kuin kuuta nusevaa :D Meilläkään ei isommilla onneksi ole mitään ongelmia, mutta kyllä näillä pienillä vaan ottaa koville! Tänään taas yksi aamunvirkuin Onniboy, aloitti päivän klo 4.30.. <3 :P

      Poista
  8. Sama täällä, 4:30 oltiin kuin tikat pystyssä :D Ja seittemältä jo puistossa. Ei ollut tungosta :D

    VastaaPoista
  9. Odota kun lapset teini iässä niin sitten ei vaikuta enää kellon siirrot mitenkään eivät herää ennen kahtatoista kuitenkaan ;) Mukavaa alkanutta viikkoa ja tsemppiä aamuherätyksiin jos sattuvat toistumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no sitä sitten venttaileen :D Luulis että tämä siirtyminen n. viikossa viiemstään helpotais.. :)

      Poista
  10. Meillä ei oikeastaan kamalasti ole vaikuttanut, huh onneksi :D

    Tsemppiä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että teillä mennyt kivuttomasti :) Ja kiitos tsempeistä <3

      Poista
  11. Meillä mennään nukkumaan paria tuntia aikaisemmin kun yleensä, mutta aamulla herätään jo ennen 8. Meillä siis nukku tytöt yleensä yli 11 aamulla :D tiedän helppoa oli, eipä ole enään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tuo 8 kuulostaa aika luxukselta mun korviin :D Mutta jos oot tottunut että heräävät 11 aikaan, niin onhan siinä totuttelua!

      Poista
    2. 11 on luksusta mutta 8 ei tosiaan :D

      Poista
  12. Meillä mennyt tosi hyvin ja vihdoin tuntuu, että jää jopa hetki omaa aikaa. Esikoinen menee kello 20 sänkyyn ja iltasadut . Juniori on aikaisemmin nukahtanut vasta kello 22. Nyt molemmat kuorsaa jo kello 21 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva kuulla että teillä oli vaan positiivinen vaikutus :) Tänään O heräsi taas klo 5, mutta sain kuin sainkin uudestaan nukahtamaan ja heräs uusiksi 6.30. Se on jo hyvin :) Joten eiköhän tämä meilläkin ole helpottamaan päin!

      Poista
  13. No joo, mustakin tämä kellojuttu on ihan typerä. Unet meni pariksi yöksi. Olen niin raivostuttavan herkkä et pikkujututkin vaikuttaa :D

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä tuo vaan yllättävän paljon vaikuttaa jopa aikuisiin!
      Ja hyvät sunnuntait sinulle <3

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3