tiistai 28. heinäkuuta 2015

Mattopyykillä, menikö niinku Strömsöössä??

Tänään on ollut just sopiva päivä pestä mattoja. Me raijattiin kotoota alakerran mattoja pyykille tänne mökille. Mulle on tuottanut ihan hirveetä päänvaivaa varsinkin olkkarin jättikarvamatto. Saatiin se äidiltä vajaa vuosi sitten lähes käyttämättömänä, aivan ihana hopeanharmaa semmonen "kiiltävä"karvainen matto, Ei nyt siis mikään bilematto :D mut you know ;) 
Nyt sitten muutamat pisut, ruuanmurut, kaatuneet maidot yms yms päälleen saanut matto oli vähintäänkin siinä pisteessä että joko se heitetään putskille tai pestään ja katsotaan mikä on lopputulos..








Meillä ei ole mökillä painepesuria, ja semmoinen olis kyllä nyt ollut vähintäänkin tarpeen. jynssättiin ja viruteltiin ja taas jynssättiin ja viruteltiin.. sieltä karvojen uumenista tuli aina vaan lisää  kaikkea matskua.. mm tikkarintikkuja, purkkapalleroita (niitä sai mukavasti nirhailla sieltä), korviksenlukko, hammastikku, leipäpussin sulkijoita, lukemattomia erimoisia roskia ja palasia.. 
Ja siis kyllä! Imuroin aina maton kun imuroin muunkin huushollin, ja tamppaankin silloin tällöin. Meidän perhe on vaan yksinkertaisesti ollut liikaa tälle ihanalle pitkäkarvaiselle nyttemmin raihnaistuneelle matolle.
Nyt ollaan tehty voitavamme ja odotellaan maton kuivuttua että mikä on tuomio :P 
Pelkään vaan että se jää tuommoiseksi "liiskaantuneen" näköiseksi..


VINKKEJÄ? Anyone? Pitääkö mun alkaa föönata sitä? vai kuivuttuaanko mahdollisesti tamppaamalla saa taas sen muhkeuden? Kaikki vinkit ja faktat otan kiitollisena vastaan <3
 Keittiön tähitmatto sai onneksi uuden elämän. Matto on kuin uusi loistavine valkoisine tähtineen <3






Loppukevennyksenä, tästä kuvasta varmasti huokuu tämä mun professionale touch tähän mattopyykkipuuhaan :D :D



"Pyykki"terkkuja
Nadja

4 kommenttia:

  1. Kun se on kuivunut niin koita imuroida jos sais sillä vähän terhakammaksi sitä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pitää koitta imuroida :) toivottavasti auttais! Tuo matto on/ois niin perfect meidän olkkariin <3

      Poista
  2. Oikee ammattilainen :D Mä luulen kans imurilla oikee "tehokkaasti" viuhdot niin ehkä se siitä? Tai kampaat sitä jollain "hevosenjouhi" harjalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähintäänkin ammattilainen :D
      Siis joku oikeanlainen harja vois olla jees! Hyvä Nora :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi, arvostan <3